nikos-androelakes

Την προηγούμενη Κυριακή η Προοδευτική Παράταξη κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής και φώναξε ότι είναι παρούσα! Ο ενδιάμεσος χώρος, η Κεντροαριστερά, υπάρχει, ενάντια σε αρκετούς καλοθελητές που περίμεναν πολύ μικρότερη συμμετοχή. Η αυξημένη συμμετοχή θωράκισε την ενότητα της παράταξης, δεν ευνόησε τις υποψηφιότητες Θεοδωράκη και Καμίνη και έστειλε ξεκάθαρα στο δεύτερο γύρο τη Φώφη Γεννηματά και το Νίκο Ανδρουλάκη, με τον ευρωβουλευτή να κάνει την έκπληξη και να κερδίζει τη δεύτερη θέση σε αντίθεση με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που είχαν προηγηθεί. Το κρίσιμο ερώτημα του Α΄ γύρου για την ύπαρξη αυτού του χώρου απαντήθηκε. Το ερώτημα του Β' γύρου αφορά στα χαρακτηριστικά που θα δώσει σε αυτόν τον φορέα ο επικεφαλής του.
Ολόκληρη η Ανατολική Αττική για παράδειγμα κτίστηκε μέσα σε μια δεκαετία, μπαζώθηκαν ρέματα, κόπηκαν δάση για να ανεγερθούν χιλιάδες ακίνητα, χωρίς να υπάρχουν δρόμοι, δίκτυα ομβρίων υδάτων, αποχέτευση, αντιπλημμυρικά έργα και αντιπυρικές ζώνες. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και η οικονομική κρίση η οποία συμβάλλει τα μέγιστα στο να μην προχωρήσουν έργα - σωτηρία για πολλές περιοχές της χώρας. Και την ίδια στιγμή που μοιράζει η κυβέρνηση το πλεόνασμα φτώχειας και δίνει «αντίδωρα» στους πολίτες για επικοινωνιακούς λόγους, η Ελλάδα πάσχει από μεγάλα έργα υποδομής, από σημαντικές επενδύσεις που θα παράξουν νέο πλούτο, θα συμβάλλουν στην έξοδο από την κρίση και ταυτόχρονα θα υπηρετήσουν την καθημερινότητα του πολίτη.
Σε αυτή την συγκυρία για την Ελλάδα χρειάζονται παρατάξεις που να σέβονται τους θεσμούς, να δίνουν ξεκάθαρα το στίγμα της Ευρωπαϊκής πορείας, της Εθνικής Κυριαρχίας, και που θα μπορέσουν να συνθέσουν τις σύγχρονες ιδέες με ήθος. Μακριά από την δημαγωγία και το πελατειακό κράτος. Για αυτό χρειάζεται μια παράταξη με αυτόνομη πολιτική δράση. Αυτή την παράταξη δεν μπορεί να την δημιουργήσει κάποιος άλλος για εμάς, δίχως εμάς. Άρα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκ νέου μαζική συμμετοχή όλων μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια μέσω της επικείμενης ψηφοφορίας την ερχόμενη Κυριακή.
Περισσότεροι από 210.000 πολίτες όλων των ηλικιών έδωσαν το παρών στη διαδικασία ανάδειξης του νέου επικεφαλής της Κεντροαριστεράς
Πολύς θόρυβος μπορεί να μην έγινε για τις εκλογές του ενδιάμεσου χώρου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας κυρίως των fast track διαδικασιών (αλήθεια, γιατί τέτοια βιασύνη;) και της ελάχιστης προβολής από τα ΜΜΕ, παρ' όλ' αυτά οι υποψήφιοι πρόεδροι εκτιμούν ότι από τη Δευτέρα θα υπάρξει μια ηχηρή πολιτική απάντηση. Θα αναρωτηθούν πολλοί, απάντηση σε ποιο ερώτημα; Οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να απαντήσουν στο σωστό ερώτημα που θέτουν καθημερινά οι πολίτες σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.
H κρίση επιβεβαίωσε το αυτονόητο: Η πολιτική δεν είναι στατική. Υπόκειται στους κανόνες της αλλαγής, της αναίρεσης και της αποδόμησης. Στην πραγματικότητα λειτουργεί όπως το εκκρεμές. Οι δε μεταβολές της δεν ακολουθούν γραμμική πορεία. Άλλοτε οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και άλλοτε μακρόσυρτες. Η κατάρρευση του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, συντελέστηκε με ταχείς ρυθμούς. Ενώ η ανασύσταση της αποκαλούμενης Κεντροαριστεράς, για την οποία γίνεται πολύς λόγος, φαίνεται να τραβάει σε μάκρος.
Την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστερά, αποφάσισε να διεκδικήσει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
Όλο το διάστημα πριν την σημερινή επίσκεψη της Καγκελάριου της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ στην Αγκυρα για να συναντήσει τον
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας κ. Ερντογάν κατέθεσε ερώτηση
Πέρα όμως από την υποβόσκουσα αβεβαιότητα, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εμφανίζει ήδη στοιχεία μιας καθεστωτικής αντίληψης. Χωρίς να μπορεί να κρύψει πίσω από τις μετονομασίες των οργάνων και των διαδικασιών (τρόικα, θεσμοί κλπ), ξεπερασμένες αντιλήψεις και παλαιοκομματικές πρακτικές, καταλήγει να πολλαπλασιάζει τα θεσμικά της ατοπήματα. Το ύφος άσκησης της εξουσίας είναι ήδη επαρκώς αλαζονικό, ενώ η στάση της απέναντι στη Χρυσή Αυγή είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη. Η χυδαιολογία στη Βουλή αλλά και η πελατειακή κουλτούρα στα υπουργεία, τους φορείς και τους οργανισμούς είναι καθημερινότητα.