Γιάννης Φέρτης και Έλλη Πασπαλά, «Δάφνις και Χλόη» στη Μικρή Επίδαυρο

«Συγγνώμη, μήπως είδατε ένα κοπάδι ερωτόλογα να ρίχνει τα βέλη του;»
Φωτογραφίες: Γιάννης Ζάχος

Από τις πιο διάσημες και αρχετυπικές ιστορίες αγάπης όλων των εποχών, το βουκολικό ειδύλλιο Δάφνις και Χλόη αποτελεί ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ και το μοναδικό σωζόμενο έργο του Λέσβιου συγγραφέα Λόγγου, για τη ζωή του οποίου γνωρίζουμε ελάχιστα.

Κυριαρχεί η εξιδανικευμένη και γεμάτη ευαισθησία περιγραφή της φύσης της Λέσβου και η εναλλαγή των τεσσάρων εποχών, ενώ κάθε εποχή του χρόνου συμπίπτει και με ένα διαφορετικό κεφάλαιο στον έρωτα των δύο νέων αντικατοπτρίζοντας τις δικές τους ψυχικές εναλλαγές. Αυτός ο έρωτας αποδεικνύεται εντέλει ένα ταξίδι προς την αυτογνωσία.

Ο Γιάννης Φέρτης και η Έλλη Πασπαλά, σε μία απρόσμενη σκηνική συνάντηση -«υπεύθυνος» για την οποία είναι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος- κατεβαίνουν στη Μικρή Επίδαυρο στις 19 και 20 Ιουλίου, με το έργο «Δάφνις και Χλόη». Στα συν της παράστασης η ζωντανή μουσική επί σκηνής από τον εξαιρετικό Ντέιβιντ Λιντς.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Διασκευή - Σκηνογραφία: Δημήτρης Μπογδάνος

Μετάφραση - Δραματολογία: Τζιάνα Τσαϊλακοπούλου
Κινησιολογία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Μουσική: David Lynch
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κουνέλλας
Β′ βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Σακαλή
Βοηθός σκηνογράφου: Φώτης Κομεσσάριος
Ειδική συνεργάτις: Κατερίνα Έσσλιν
Φωτογραφίες - Trailer: Γιάννης Ζάχος

Ερμηνεύουν: Γιάννης Φέρτης, Έλλη Πασπαλά, Δημήτρης Μάριζας, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Δημήτρης Πασσάς, Λυδία Τζανουδάκη, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Σωσώ Χατζημανώλη

Μουσικός επί σκηνής ο David Lynch.

Δημοφιλή