«Γιατί δεν μίλησα ποτέ για το #MeToo». Η Amy Adams «σπάει» τη σιωπή της

Δεν ήθελε να φανεί «αχάριστη». Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο όλον αυτόν τον καιρό η Amy Adams δεν έχει μιλήσει για τη διαφορά μισθών ανδρών-γυναικών στο Hollywood. Παρότι βρέθηκε στο επίκεντρο δίνης συζητήσεων για διακρίσεις φύλου στη βιομηχανία του θεάματος πολύ πριν εμφανιστούν τα κινήματα #MeToo και Time’s Up.

«Αχάριστη» απέναντι σε ποιον, όμως; Η απάντηση της σταρ του «Nocturnal Animals» έχει ενδιαφέρον, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Το 2014, μετά από χακάρισμα χιλιάδων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Sony, αποκαλύφθηκε ότι τόσο η Amy όσο και η συμπρωταγωνίστριά της στο «American Hustle» Jennifer Lawrence αμείφτηκαν με σημαντικά μικρότερα ποσά από ό,τι οι Bradley Cooper και Christian Bale. Η Lawrence δεν κράτησε το στόμα της κλειστό, η Amy δίσταζε να σχολιάσει.

Αποκάλυψε το γιατί, σε συνέντευξη που έδωσε προσφάτως στην εφημερίδα «The Daily Telegraph»: «Ο καθένας ήθελε να μιλήσω για το πώς αισθάνθηκα γι′ αυτό, αλλά εγώ θέλω ν′ αγωνιστώ για τους ανθρώπους που είναι εκτός της δικής μας βιομηχανίας. Άρα, το να βγω και να φανώ αχάριστη για το πόσα πληρώνομαι ως ηθοποιός, απλά δεν ήταν σωστό» δήλωσε η Amy.

«Πιστεύω στις ίσες αμοιβές, αλλά ας ξεκινήσουμε από τους δασκάλους μας. Ας καταφέρουμε να παίρνουν τα γκαρσόνια των κατώτατο μισθό. Αυτό είναι το σπουδαίο που γίνεται με το Time’s Up: έχουμε αρχίσει να κάνουμε ευρύτερες συζητήσεις από το να κουβεντιάζουμε μόνο για το τι συμβαίνει στο Χόλιγουντ» τόνισε η Adams.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)