Γιατί η black Friday της Κίνας κάνει τη δική μας να μοιάζει με ανέκδοτο

H 11η Νοεμβρίου είναι η μέρα που θα καταρριφθούν όλα τα ρεκόρ.

Η Black Friday και η Cyber Monday που τα τελευταία χρόνια έχουν υιοθετηθεί και στη χώρα μας είναι δύο αμερικάνικες εμπορικές γιορτές, όπου οι καταναλωτές επιδίδονται σε αγορές προϊόντων online, σε χαμηλές τιμές.

Tην Κυριακή, ωστόσο, 11 Νοεμβρίου, η αντίστοιχη κινέζικη γιορτή καταναλωτικής μανίας, θα καταφέρει να εξαφανίσει εμπορικά τόσο την Black Friday όσο και τη Cyber Monday μαζί.

Πέρσι, το Singles Day («Ημέρα των Εργένηδων») ή Double11 που δημιούργησε ο ιδρυτής της Alibaba το 2009, κατάφερε να επιτύχει συναλλαγές 25,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και φέτος ελπίζει να καταρρίψει το δικό της ρεκόρ.

Όπως αναφέρει το techcrunch, πέρσι τέτοια μέρα σημειώθηκαν μέχρι και 325.000 ηλεκτρονικές παραγγελίες ανά δευτερόλεπτο αγοράζοντας από συσκευασίες ρολών τουαλέτας μέχρι αυτοκίνητα, ενώ παγκοσμίως έγιναν 1,48 δισεκατομμύρια συναλλαγές.

Φέτος, αναμένεται να συμμετέχουν 180.000 κινέζικες και διεθνείς εταιρίες στην Ημέρα των Μοναχικών, προσφέροντας τα εμπορεύματα τους σε πραγματικά... γενναίες εκπτώσεις.

Η συγκεκριμένη μέρα είναι τόσο δημοφιλής στην Κίνα, που η Alibaba διοργανώνει κάθε χρόνο ένα γκαλά, δίνοντας το πρόσταγμα της έναρξης. Τις προηγούμενες χρονιές έχουν δώσει το παρών στο γκαλά της 11ης Νοεμβρίου σταρ όπως η Νικόλ Κίντμαν και ο Φαρέλ Γουίλιαμς, ενώ φέτος λέγεται ότι οι θεατές θα απολαύσουν παράσταση του Cirque du Soleil και την εντυπωσιακή παρουσία του τοπ μόντελ Μιράντα Κερ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cnet.

Για την ελληνική Black Friday θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.