Γιατί ο Τομ Χανκς απέρριψε την πρόταση του Τζεφ Μπέζος να ταξιδέψει στο Διάστημα

Και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα έκανε την «βόλτα» με το Blue Origin.
Richard Shotwell via Richard Shotwell/Invision/AP

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ δεν ήταν τελικά ο μοναδικός ηθοποιός που «προσκάλεσε» ο ιδιοκτήτης της Amazon, για μια βόλτα με το διαστημικό σκάφος του.

O Τομ Χανκς ήταν αποκαλυπτικός στην εκπομπή του Τζίμι Κίμμελ,«Jimmy Kimmel Live!» όταν ο οικοδεσπότης τον ρώτησε αν αληθεύει πως του έγινε πρόταση από τον Τζεφ Μπέζος, να γίνει μέλος του πληρώματος του Blue Origin.

«Και βέβαια! Με την προϋπόθεση ότι θα έβαζα βαθιά το χέρι στην τσέπη» είπε ο Τομ Χάνκς εξηγώντας τους λόγους που την απέρριψε.

«Το ξέρεις ότι κοστίζει 28 εκατομμύρια δολάρια. Και οικονομικά τα πάω μια χαρά Τζίμι, μια χαρά. Αλλά δεν πληρώνω 28 εκατομμύρια δολάρια».

Διευκρίνησε μάλιστα πως το βρίσκει παράλογο να ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα για κάτι που έχει τόσο μικρή διάρκεια.

«Πρόκειται για μία πτήση δώδεκα λεπτών. Δώδεκα λεπτά!».

Αναφερόμενος στην εμπειρία που θα βίωνε κατά τη διάρκεια της πτήσης, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, περιλαμβάνει πολλή ανάκληση και τούμπες λόγω των νόμων της φυσικής, σχολίασε με καυστικό τρόπο ότι, «Δεν χρειάζεται να ξοδέψω 28 εκατομμύρια δολάρια για να το κάνω αυτό. Το κάνω και σπίτι μου».

Δεν απέρριψε όμως την περίπτωση να έκανε το ταξίδι στο διάστημα αν δεν χρειαζόταν να πληρώσει.

«Θα το έκανα μόνο και μόνο για πω ότι το έζησα. Με την προϋπόθεση ότι θα ήμουν δισεκατομμυριούχος», απάντησε αστειευόμενος.

Ο ηθοποιός Γουίλιαμ Σάτνερ, δεύτερος από αριστερά, έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο Διάστημα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης 10 λεπτών τον Οκτώβριο.
Ο ηθοποιός Γουίλιαμ Σάτνερ, δεύτερος από αριστερά, έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο Διάστημα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης 10 λεπτών τον Οκτώβριο.
Mario Tama via Getty Images

Τον Οκτώβριο ο Γουίλιαμ Σάτνερ στα 90 του χρόνια, έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα, αποδεχόμενος την πρόταση του Τζεφ Μπέζος.

Όσο για τον ιδιοκτήτη της Amazon, τον Ιούλιο κατά την παρθενική πτήση του Blue Origin, ευχαρίστησε πελάτες και προσωπικό της εταιρείας, αφού όπως είπε, «Εσείς πληρώσατε για όλα».

Δημοφιλή