Γιατί το IKEA κάνει πλέον leasing επίπλων

Νοικιάζεις ένα τραπέζι για συγκεκριμένο διάστημα, το επιστρέφεις και παίρνεις ένα άλλο.
Ints Kalnins / Reuters

Η «εισβολή» των επίπλων του ΙΚΕΑ στα σπίτια είναι τόσο μεγάλη, που σχεδόν όλοι μας έχουμε ένα έπιπλο με περίεργο όνομα όπως Vittsjö, Rättviken ή Brimnes.

Αλλά ενώ η προσιτή τιμή των επίπλων του IKEA είναι ένα αναμφισβήτητο ατού για τις υψηλές πωλήσεις, πολλά κομμάτια καταλήγουν να πετάγονται μετά από μια σύντομη ζωή.

Η εταιρεία θέλει να το αλλάξει αυτό. Έτσι, οι επικεφαλής της επιχείρησης αποφάσισαν να ξεκινήσουν την υπενοικίαση επίπλων, σε μια προσπάθεια να καταστήσει το εμπορικό σήμα περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον και είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο απώτερος στόχος της διαδικασίας ενοικίασης του ΙΚΕΑ είναι να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων της και τελικά να ελαχιστοποιήσει τα απόβλητα.

Το «πείραμα» έχει κάνει πρεμιέρα από το κατάστημα της Ελβετίας και απευθύνεται μόνο σε εμπορικές επιχειρήσεις που θέλουν να νοικιάσουν γραφεία κλπ.

Στο μέλλον, όμως η μέθοδος του leasing επίπλων θα μπορούσε να επεκταθεί και σε ιδιώτες, με οικιακές συσκευές όπως κουζίνες,τραπεζαρίες και καναπέδες, προκειμένου να αποκτούν σε χαμηλότερη τιμή ένα έπιπλο που προηγουμένως το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος.

«Στο ΙΚΕΑ δείχνουμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για την πώληση ενός προϊόντος αλλά για να δούμε τι συμβαίνει σε αυτό όταν πέφτει στα χέρια και την φροντίδα ενός καταναλωτή», δήλωσε ο Τόρμπγιορν Λουφ, διευθύνων σύμβουλος της Inter Ikea, σύμφωνα με το Romper.

«Όταν λήξει η περίοδος leasing, ο πελάτης μπορεί να παραδώσει τα έπιπλα και να νοικιάσει άλλα. Και εμείς αντί να τα πετάξουμε, θα τα ανανεώνουμε λίγο και θα μπορούμε να τα πουλήσουμε, παρατείνοντας τον κύκλο ζωής των προϊόντων”» εξηγεί ο Λουφ στους Financial Times.

Με πληροφορίες από Romper

Δημοφιλή