ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/04/2018 17:17 EEST | Updated 12/04/2018 18:17 EEST

Γιώργος Μπαλταδώρος: 34 ετών ο πιλότος του Mirage που κατέπεσε

Eurokinissi

Ο μόλις 34 ετών, Γιώργος Μπαλταδώρος, είναι ο πιλότος του Mirage 2000-5 που έχασε τη ζωή του όταν το μαχητικό αεροσκάφος του οποίου ήταν χειριστής κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου. Σύμφωνα με το ΓΕΑ ήταν σε «επιχειρησιακή αποστολή». 

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, γεννημένος το 1984, ήταν πατέρας και σύζυγος.

Τι αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, το ΓΕΑ αναφέρει:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».

Ένας έμπειρος κυβερνήτης, ένας φιλότιμος και γελαστός νέος

Βαθιά θλίψη και οδύνη σκόρπισε το μεσημέρι της Πέμπτης στη μικρή κοινωνία του Μορφοβουνίου Καρδίτσας η είδηση του θανάτου του σμηναγού.

Ο κυβερνήτης του μονοθέσιου αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, καταγόταν από το μικρό χωριό της Καρδίτσας, το οποίο βυθίστηκε στο πένθος από τον απρόσμενο χαμό του. Απαρηγόρητοι οι γονείς και ο αδελφός του 34χρονου κυβερνήτη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους δεν βρίσκεται στη ζωή, το άσχημο παιχνίδι της μοίρας που χτύπησε την οικογένεια και τον Γιώργο τους.

Φίλοι και συγγενείς μιλούν για ένα έμπειρο κυβερνήτη, έναν φιλότιμο και γελαστό νέο, που διακρινόταν για την αγάπη του για τα αεροπλάνα και την Πολεμική Αεροπορία.

To tweet του Καμμένου

Το θάνατο του πιλότου είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα ο υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μέσω Twitter.