Γκλέν Κλόουζ στις Χρυσές Σφαίρες: Κυνηγήστε τα όνειρά σας

Ο συγκινητικός ευχαριστήριος λόγος της ηθοποιού που έκανε τον κόσμο να βουρκώσει
David Crotty via Getty Images

Η Γκλέν Κλόουζ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α′ Γυναικείου σε Δράμα για την ερμηνεία της στην ταινία «The Wife», κατά τη διάρκεια της 76ης τελετής απονομής το βράδυ της Κυριακής.

Κι ενώ όλοι περίμεναν τη Lady Gaga νικήτρια στη συγκεκριμένη κατηγορία για το ρόλο της Άλι στην ταινία του Μπράντλει Κούπερ «A Star is Born», η Κλόουζ αναγνωρίστηκε και έτσι έλαβε την πρώτη της Χρυσή Σφαίρα, όσον αφορά τον κινηματογράφο.

Όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο, η ηθοποιός έκανε τους παρευρισκόμενους και θεατές από το σπίτι να βουρκώσουν με τον συγκινητικό και πολύ προσωπικό ευχαριστήριο λόγο της. Στο «The Wife», η Κλόουζ υποδύεται την Τζοάν Κάστλμαν, επί 40 χρόνια σύζυγο ενός νικητή Νόμπελ, η ζωή της οποίας δεν είναι εύκολη. Στο λόγο της, η ηθοποιός μίλησε για τις γυναίκες.

«Θεέ μου! Ευχαριστώ πάρα πολύ την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Hollywood Foreign Press Association), είναι τόσο μεγάλη τιμή. Και είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι με αυτές τις ηθοποιούς στην ίδια κατηγορία. Γνωριστήκαμε λίγο όλο αυτό το διάστημα και ανυπομονώ να περάσω κι άλλο χρόνο μαζί σας. Για όλα αυτά που κάνατε αυτό το χρόνο και για τους λόγους που είσαστε εδώ απόψε, έπρεπε να είμαστε σε αυτή τη σκηνή μαζί τώρα.

Ξέρετε, η ταινία λέγεται “The Wife”. Πιστεύω ότι γι’αυτό το λόγο η ταινία έκανε 14 χρόνια για να δημιουργηθεί. Για να υποδυθώ έναν χαρακτήρα που είναι τόσο εσωστρεφής, σκέφτομαι τη μητέρα μου. Σε ηλικία 80 ετών μου είπε: ”Αισθάνομαι ότι δεν έχω καταφέρει τίποτα”. Και αυτό δεν ήταν καθόλου σωστό. Και αισθάνομαι ότι αυτό που έμαθα από όλη αυτή την εμπειρία είναι ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε εδώ για να προστατεύουμε, αυτό περιμένουν από εμάς.

Έχουμε τα παιδιά μας, τους συζύγους μας αν είμαστε τυχερές και τους συντρόφους μας. Αλλά πρέπει να κυνηγήσουμε και τα δικά μας όνειρα. Πρέπει να πούμε ”μπορώ να το κάνω αυτό και θα πρέπει να να μου επιτρέπεται να το κάνω”. Εργάζομαι ως ηθοποιός εδώ και 45 χρόνια τον Σεπτέμβριο και δεν θα μπορούσα να φανταστώ μια περισσότερο υπέροχη ζωή».

Πηγή: BBC

Δημοφιλή