Γνωρίστε τον Ράγκναρ Κάβουρσον, τον Βόσνιο θαυμαστή της σειράς «Βίκινγκς»

Έχοντας μακριά λευκή γενειάδα, πλεγμένα μαλλιά και φορώντας παραδοσιακούς χιτώνες, ο Ράγκναρ Κάβουρσον μοιάζει πολύ με έναν σύγχρονο Βίκινγκ.
.
.
Facebook

Ο Στίπ Πέτις, ένας Βόσνιος 57 ετών χωρίς σκανδιναβικό υπόβαθρο,εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από την τηλεοπτική σειρά «Βίκινγκς» που άρχισε να αυτοαποκαλείται Ράγκναρ Κάβουρσον και ξεκίνησε να φτιάχνει τσεκούρια για βγάζει τα προς το ζην.

Ο Βόσνιος Ράγκναρ ισχυρίζεται ότι η αγάπη του για την κουλτούρα των Βίκινγκ ξεκίνησε όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί τη σειρά «Βίκινγκς».

Επιστρέφοντας στη γενέτειρά του, το Τομισλαβγκράντ στη νότια Βοσνία, μετά από δέκα χρόνια εργασίας σε εργοτάξια στη Γερμανία, γοητεύτηκε από το έπος του θρυλικού ήρωα Ράγκναρ Λόντμπροκ και της συζύγου του Λάγκερθα.

Αφού άλλαξε την εμφάνισή του για να μιμηθεί τους σκανδιναβούς πολεμιστές και δανείστηκε το όνομα του αγαπημένου του χαρακτήρα της σειράς, Ράγκναρ, ο «Βόσνιος Βίκινγκ» άρχισε να φτιάχνει περίπλοκα διακοσμημένα τσεκούρια και ασπίδες Βίκινγκ.

«Η πρώτη σεζόν είναι η αγαπημένη μου. Στην αρχή, μου άρεσε η προσωπικότητα του Ράγκναρ, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, μου αρέσει και η Λάγκερθα», είπε ο Βόσνιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το εργαστήριο του Κάβουρσον στο Τομισλαβγκράντ είναι τώρα γεμάτο με τσεκούρια και ασπίδες Βίκινγκ, μαζί με πορτρέτα κορμών που χρησιμοποιούνται για την πρακτική ρίψης τσεκουριών και πορτρέτα του Ράγκναρ και της Λάγκερθα. Έξω από το εργαστήριο βρίσκεται ένα λειτουργικό «ντράκαρ», ένα σκάφος Βίκινγκ με επίπεδο πυθμένα που κατασκεύασε ο ίδιος ο 57χρονος και το βγάζει μερικές φορές σε μια κοντινή λίμνη.

Έχοντας μακριά λευκή γενειάδα, πλεγμένα μαλλιά και φορώντας παραδοσιακούς χιτώνες, ο Ράγκναρ Κάβουρσον μοιάζει πολύ με έναν σύγχρονο Βίκινγκ.

Εργάζεται ως οδηγός για την περιφερειακή κυβέρνηση, αλλά αφιερώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο του στο πάθος του, φτιάχνοντας τσεκούρια και ασπίδες Βίκινγκ που στη συνέχεια πουλά μεταξύ 25 και 300 ευρώ.

«Η ζωή μου έχει γυρίσει 180 μοίρες. Οι στόχοι μου είναι διαφορετικοί», είπε ο Βόσνιος Βίκινγκ. «Στη Γερμανία έβγαζα περισσότερα χρήματα την ημέρα από ό,τι τώρα το μήνα, αλλά δεν ήμουν ευχαριστημένος. Τώρα είμαι χαρούμενος», είπε.

Ο Ράγκναρ έχει μεγάλα σχέδια και για το μέλλον, ελπίζοντας να διοργανώσει το πρώτο πρωτάθλημα ρίψης τσεκουριώ της Βοσνίας και να χτίσει ένα ολόκληρο χωριό Βίκινγκ για τους τουρίστες.

Δημοφιλή