ΔΙΕΘΝΕΣ
18/08/2020 14:52 EEST | Updated 18/08/2020 15:03 EEST

Γουχάν: Ξέφρενο πάρτι με χιλιάδες άτομα οκτώ μήνες μετά το πρώτο κρούσμα

Η επιστροφή στην προ κορονοϊού εποχή με τον καλύτερο τρόπο.

Huffpost GR

Ήταν το σημείο μηδέν στην πανδημία του νέου κορονοϊού, ενώ ήταν η περιοχή με την μεγαλύτερο καραντίνα στον κόσμο, διάρκειας 76 ημερών. 

Τώρα, η κεντρική κινεζική πόλη Γουχάν φαίνεται να έχει αφήσει πίσω της τον ιό, καθώς χιλιάδες νέοι συγκεντρώθηκαν σε ένα υπαίθριο υδάτινο πάρκο για ένα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής ― χωρίς μάσκες ή μέτρα κοινωνικής

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Wuhan Maya Beach Water Park ήταν γεμάτο με θαμώνες που φορούσαν μαγιό και χόρευαν ξέφρενοι στον ρυθμό της ηλεκτρονικής μουσικής. 

Το πάρκο άνοιξε τις πόρτες του ξανά τον Ιούνιο, αλλά επί ένα μήνα, οι συνεχείς βροχοπτώσεις κράτησαν τον κόσμο μακριά. Τον Αύγουστο, δέχεται καθημερινά 15.000 επισκέπτες, περίπου τους μισούς σε σύγκριση με περασμένα καλοκαίρια. 

Οι εικόνες από τη Γουχάν αφήνουν αν μη τι άλλο, μία αίσθηση ελπίδας για γρήγορη επιστροφή των υπόλοιπων χωρών στην κανονικότητα -αρκεί βέβαια, να μην υπήρχε κάποιος ασυμπτωματικός γύρω από την πισίνα.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, το κινεζικό υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε 22 νέα κρούσματα στη χώρα, όλα εισαγόμενα και 17 ασυμπτωματικούς φορείς του ιού. 

 

Πηγή: CNN