Εστιατόριο στην Κίνα ζύγιζε τους πελάτες πριν τους υποδεχτεί - και ζητά συγγνώμη

H ευαισθησία για τον πλανήτη τους γύρισε μπούμερανγκ.
d3sign via Getty Images

Ένα εστιατόριο στην κεντρική Κίνα πλέον ζητά συγγνώμη για την πολιτική που εφάρμοσε πρόσφατα αλλά δεν κράτησε ούτε μία εβδομάδα. Συγκεκριμένα, παρότρυνε τους πελάτες να ζυγίζονται και στη συνέχεια να παραγγέλνουν φαγητό ανάλογα με το βάρος τους.

Η συγκεκριμένη πολιτική θεσπίστηκε μετά την έναρξη μιας εθνικής εκστρατείας κατά της σπατάλης τροφίμων.

Το εστιατόριο με βόειο κρέας στην πόλη Τσανγκσά τοποθέτησε δύο μεγάλες ζυγαριές στην είσοδό του αυτή την εβδομάδα.

Στη συνέχεια ζήτησε από τους επισκέπτες να εισάγουν τις μετρήσεις τους σε μια εφαρμογή που θα προτείνει το μενού ανάλογα με τα κιλά τους.

Η πολιτική προκάλεσε αναστάτωση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα Hashtags για το εστιατόριο έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 300 εκατομμύρια φορές στην κοινωνική πλατφόρμα Weibo.

Πλέον, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης απολογούνται για την παρεξήγηση που προκλήθηκε από την εκστρατεία τους, που όπως υποστηρίζουν, ήταν καλοπροαίρετη.

«Οι αρχικές μας προθέσεις ήταν να περιορίσουμε τη σπατάλη τροφίμων και οι πελάτες να παραγγέλνουν υγιεινά. Ποτέ δεν περιορίσαμε τους πελάτες να αυτοπεριοριστούν», ανέφερε το μήνυμα απολογίας της διεύθυνσης.

Αυτή η εκστρατεία ξεκίνησε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπινγκ, καθώς χαρακτήρισε τα επίπεδα της σπατάλης σε εθνικό επίπεδο συγκλονιστικά και απαγορευτικά.

Πηγή: BBC