Η συνταγή για μία από τις ωραιότερες ελληνικές πίτες! Άλλωστε, ποιος μπορεί να πει όχι σε μία λαχταριστή γαλατόπιτα;
Υλικά:
AdvertisementAdvertisement1450 ml. γάλα
230 gr. ζάχαρη
115 gr. σιμιγδάλι ψιλό
30 gr. κόρν φλάουρ
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Advertisement¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
AdvertisementΓια την επάλειψη
1 μεγάλο αυγό
3 κουταλιές της σούπας νερό
Advertisement2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Κανέλα σκόνη

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και το ξύσμα.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τα αυγά και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το γάλα που έχει ζεσταθεί.

3. Προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα και χαμηλώνουμε την φωτιά, με υπομονή ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
4. Προσθέτουμε τέλος το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
5. Ρίχνουμε την κρέμα σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ, υπολογίζουμε η κρέμα να είναι 2 – 2 ½ περίπου δάχτυλα ύψος.

6. Χτυπάμε τα υλικά θα τη επάλειψη και περιχύνουμε να πάει παντού.
7. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
8. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και κόβουμε σε κομμάτια, τα οποία πασπαλίζουμε με κανέλα.
