ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (4-5 Μερίδες)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά

Advertisement
Advertisement

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 λεπτά

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 λεπτά

Υλικά

500 gr. μύδια κατεψυγμένα

50 ml. ελαιόλαδο

1 μικρό ματσάκι μάραθο

Advertisement

50 ml. ούζο

2 σκελίδες σκόρδο

2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

Advertisement

10 σφιχτά ντοματίνια

1 λεμόνι

Οδηγίες

Advertisement

Αφήνετε τα μύδια να ξεπαγώσουν εντός ψυγείου και τα ξεπλένουμε. Ψιλοκόβουμε τον μάραθο και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον γλυκάνισο. Ανακατεύουμε να βγάλουν τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε τα μύδια με το κέλυφος και κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τον μάραθο, κλείνουμε πάλι το καπάκι για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κλείνουμε το καπάκι αφήνουμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς μερικά λεπτά.

Σερβίρουμε τα μύδια με την σάλτσα και φρέσκο χυμό λεμονιού!

Advertisement

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook

Advertisement