Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ κατάφεραν να αρπάξουν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης απατεώνων και εκβιαστών, την οποία εξάρθρωσαν τα στελέχη της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος με τη σύλληψη τεσσάρων μελών της, τα οποία μάλιστα ανήκουν και στην ίδια οικογένεια. Σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, τουλάχιστον από την άνοιξη του 2021.
Για να πετύχουν τον σκοπό τους, προσέγγιζαν τα θύματά τους και αφού παρουσιάζονταν ως άτομα μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, επικαλούνταν δήθεν προσωρινή έλλειψη οικονομικής ρευστότητας. Ακολούθως, υπόσχονταν να πουλήσουν στα θύματά τους μεγάλες ποσότητες χρυσών λιρών σε τιμή κατά πολύ χαμηλότερη απ’ αυτή της αγοράς, παρουσιάζοντας τις συναλλαγές αυτές ως ιδιαίτερα συμφέρουσα επενδυτική ευκαιρία.
Με τον τρόπο αυτό, κατάφερναν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά για την αγορά των λιρών, τις οποίες ωστόσο ουδέποτε παρέδιδαν στους αγοραστές, επικαλούμενοι διάφορες ψευδείς προφάσεις.
Όταν τα θύματα αντιλαμβάνονταν την απάτη και απαιτούσαν την επιστροφή των χρημάτων τους, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε απειλές σε βάρος της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τους απειλούσαν επιδεικνύοντας όπλα.
Κατά την επιχείρηση, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των κατηγορούμενων, όπου βρέθηκαν λίρες αμφιβόλου γνησιότητας, όπλα, πολυτελή οχήματα, χρυσαφικά, ναρκωτικά και αναβολικά χάπια. Επιπλέον, συνελήφθη και ένα συγγενικό πρόσωπο των κατηγορούμενων, καθώς στην οικία του βρέθηκαν όπλα, φυσίγγια κ.α. αντικείμενα.
Αναλυτικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- -52.930- ευρώ,
- -2.267- λίρες αμφιβόλου γνησιότητας,
- -14- πολυτελή οχήματα και ένα κλεμμένο,
- -5- όπλα (περίστροφο, λυόκανο τυφέκιο, υποπολυβόλο, καραμπίνα, αεροβόλο πιστόλι)
- -7- ρολόγια, πλήθος από χρυσές αλυσίδες, δαχτυλίδια, σταυροί, μενταγιόν, τσάντες,
- πλήθος φυσιγγίων διαφορετικού διαμετρήματος,
- -9- γεμιστήρες και κουτί μεταφοράς πιστολιού,
- -13- αμπούλες διοξειδίου του άνθρακα,
- -43- ναρκωτικά και αναβολικά χάπια,
- -6- αμπούλες αναβολικής ουσίας,
- -6- κάμερες,-5- καταγραφικά, συσκευή γεωεντοπισμού, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
- -12- κινητά τηλέφωνα,
- -3- αορτήρες, κουκούλα full-face, γάντια, χειροπέδες, ματσέτα,
- -2- ρόπαλα,
- -6- άδειες κατοχής όπλου και
- -3- συναλλαγματικές.
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -6- περιπτώσεις απάτης, με το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να υπερβαίνει τα -1.093.000- ευρώ.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια και έτερα αδικήματα, οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ, για τον έτερο συλληφθέντα, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.