Στις 3 τα ξημερώματα, στην πόλη Σβίλενγκραντ της Βουλγαρίας, μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία, εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές τους 2 καταζητούμενους από την Τουρκία, που επέβαιναν στο τετρακίνητο όχημα κατά το περιστατικό με πυροβολισμούς σε βάρος στελέχους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης.
Στελέχη της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος έλαβαν πληροφορίες για τη θέση τους και άμεσα ενημέρωσαν τον σύνδεσμο στη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν οι αστυνομικοί στη σύλληψή τους στο Σβίλενγκραντ.
Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης, προκειμένου να κρατηθούν οι 2 άνδρες, μέλη της τουρκικής μαφιόζικης συμμορίας ”Ντάλντονς”, και να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής τους στη χώρας μας.
Για το μεσημέρι της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί η απολογία του 49χρονου ομοεθνούς του, τον οποίο συνέλαβαν σε ορεινό χωριό της Ροδόπης, λίγο πριν καταφέρει κι εκείνος να διαφύγει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 49χρονος ήδη έχει αποδεχθεί ότι άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ο υπάλληλος τής ΕΥΠ, χωρίς -όπως υποστήριξε- να γνωρίζει την ιδιότητά του, αλλά αντίθετα πιστεύοντας ότι επρόκειτο για Τούρκο είτε από αντίπαλη συμμορία είτε των μυστικών υπηρεσιών, που σκόπευε να τον δολοφονήσει.