Το C-130 που μετέφερε 91 Έλληνες από το Άμπου Ντάμπι προσγειώθηκε λίγο μετά τις 19:30 την Πέμπτη (5/3) στην Ελευσίνα. Από το αεροσκάφος κατέβηκε πρώτη μία γυναίκα μαζί με ένα μικρό κοριτσάκι ενώ όλοι οι επιβάτες ήταν ευγνώμονες, αλλά και ανακουφισμένοι για την επιστροφή τους στη χώρα.
«Είμαστε πολύ συγκινημένοι, ευχαριστούμε πολύ το υπουργείο Εξωτερικών, την ελληνική πρεσβεία στα Εμιράτα. Είμαστε κουρασμένοι πολύ και συγκινημένοι. Ξεκινήσαμε στις 13:00, όταν απογειωθήκαμε. Είμαστε συγκινημένοι, περάσαμε λίγο δύσκολα» είπε μία εκ των επιβατών, η οποία δεν θέλησε να μιλήσει για την κατάσταση στην περιοχή.
Ένας δεύτερος επιβάτης, που βρισκόταν στο Άμπου Ντάμπι, ανέφερε σχετικά με την κατάσταση στην Μέση Ανατολή: «Πολλά πράγματα ήταν όπως τα έβλεπαν οι δικοί μας άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα, ωστόσο με μια δόση υπερβολής. Υπήρχε μια καλή οργάνωση και συνεννόηση με τις τοπικές αρχές και αυτό που έπαιξε ρόλο και πρέπει να το πούμε είναι η καλά συντονισμένη επιχείρηση του ΥΠΕΞ και του υπουργείου Άμυνας σε συνεργασία με την πρεσβεία στα ΗΑΕ, που οργάνωσαν αυτή την εξαιρετική επιχείρηση να γυρίσουμε πίσω».
Η ΚΑΕ Άρης σε ανάρτηση στο Instagram δημοσίευσε φωτογραφίες μέσα από το C-130 που προσγειώθηκε στην Ελευσίνα στις 19:30. Ανάμεσα στους επαναπατρισθέντες ήταν και συγγενείς των παικτών του Άρη, της ομάδας μπάσκετ των Κ18.