Ποινή φυλάκισης δύο ετών, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ, επέβαλε σήμερα το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον 36χρονο υπήκοο Γεωργίας, ο οποίος δικάστηκε για παράνομη είσοδο και παράνομη παραμονή στη χώρα.

Το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην έφεση και έτσι ο 38χρονος οδηγείται στη φυλακή. Κατά την απολογία του στο δικαστήριο 36χρονος Γεωργιανός με τη βοήθεια μεταφράστριας ισχυρίστηκε ότι είναι οδηγός νταλίκας.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια στιγμή, η δικογραφία για την κατασκοπεία παραμένει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προς περεταίρω διερεύνηση.

Τα ευρήματα

Από τις έρευνες έχουν προκύψει ευρήματα που ενισχύουν τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε αναπτύξει κατασκοπευτική δράση. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έκανε βόλτες στο λιμάνι και φωτογράφιζε με το κινητό του τηλέφωνο αλλά και τη φωτογραφική του μηχανή πολεμικά πλοία.

Μάλιστα στις 16 Φεβρουαρίου προσπάθησε να αλλάξει ξενοδοχείο και να πάει πιο κοντά στην αμερικανική βάση και να διαμείνει στο ξενοδοχείο όπου διέμενε και ο Αζέρος που συνελήφθη πέρσι το καλοκαίρι πάλι για κατασκοπεία. Επίσης, στις 24 Φεβρουαρίου, όταν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford κατέπλευσε στη Σούδα εντοπίστηκε να κινείται στο λιμάνι, να κάνει βόλτες και να φωτογραφίζει με το κινητό του τηλέφωνο το αεροπλανοφόρο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα ευρήματα στο κινητό του τηλέφωνο αλλά και στη φωτογραφική του μηχανή, ούτε σχετικά με ποια χώρα συνεργάζονταν.

Ο 36χρονος έφτασε στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο και σήμερα εντοπίστηκε να κινείται προς το Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι Αρχές φοβήθηκαν ότι θα διαφύγει και προσήχθη. Στην κατοχή του δεν είχε κάποιο εισιτήριο και οι Αρχές δεν ξέρουν ποιος ήταν ο τελικός του προορισμός.