Είναι η πιο γλυκιά στιγμή του τραπεζιού της Πρωτοχρονιάς. Η ώρα της κοπής της βασιλόπιτας με την αγωνία σε ποιον θα πέσει το φλουρί, γούρι και τύχη για τη νέα χρονιά που έρχεται.

Βασιλόπιτα από την Πόλη, βασιλόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού, αλλά και παραλλαγές στην παραδοσιακή βασιλόπιτα προσφέρουν ιδέες για το γλυκό με το οποίο είθισται α κάνει ποδαρικό ο χρόνος. 

Advertisement
Advertisement

Ας τις δούμε, λοιπόν:

Η βασιλόπιτα από την Πόλη από τις «Ελληνικές Γεύσεις Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα – Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι» των εκδόσεων Φυτράκη:

https://www.huffingtonpost.gr/entry/mia-vasilopita-apo-ten-pole_gr_61cb2a9fe4b0c7d8b89eaaf4

Βασιλόπιτα με άρωμα πορτοκάλι

Σύμφωνα με την Μαρία Καλογεροπούλου, η βασιλόπιτα με άρωμα πορτοκάλι είναι στην ουσία να απλό κέικ, που όμως με μικρές πινελιές, αποκτά πλούσια γεύση και γιορτινή εμφάνιση.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/vasilopita-me-aroma-portokalioe_gr_5c101032e4b01bd1382a1b0a

Δύο παραλλαγές βασιλόπιτας

Τέλος, βασιλόπιτα με μαστίχα Χίου, ανθόνερο και φιστίκι Αιγίνης και βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, μανταρίνι κι αμύγδαλα αποτελούν δυο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και νόστιμες παραλλαγές της παραδοσιακής βασιλόπιτας που αξίζει να δοκιμάσουμε

https://www.huffingtonpost.gr/2014/12/29/-vassilopoita-suntagi-geusi_n_6386196.html

Καλή χρονιά με Υγεία και Ειρήνη.