Credit Suisse

Η UBS πήρε «προίκα» πολλά δισ. δολάρια έχοντας πλέον να διαχειριστεί ένα χαρτοφυλάκιο 5 τρις δολαρίων..
Κυβέρνηση, ελβετική κεντρική τράπεζα και ρυθμιστική αρχή ενορχήστρωσαν τη συμφωνία εξαγοράς της τράπεζας από την UBS
Η UBS έχει ανακοινώσει ότι θα κλείσει την επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse, που απασχολεί περίπου 17.000 υπαλλήλους.
Η αιτία δεν εντοπίζεται ακόμη στην εξαγορά της Credit Suisse αλλά στη δικαστική διαμάχη για τίτλους που υποστηρίζονται από στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ.
Μετά την εξαγορά της τράπεζας από την UBS οι ομολογιούχοι έχασαν 4,5 δισ δολάρια σε αντίθεση με τους μετόχους που προστατεύτηκαν.
Στο μικροσκόπιο των ελβετικών εισαγγελικών αρχών έχει μπει η σύμπραξη της Credit Suisse και της UBS μετά την εξαγορά της πρώτης από τη δεύτερη.
«Οι ελβετικές τράπεζες είναι πολύ πιο ακριβές οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις καταθέσεις εκεί εάν δεν έχεις κάτι να κρύψεις».
Η ελβετική ρυθμιστική αρχή βρίσκεται στο στόχαστρο επειδή ενώ γνώριζε, επέτρεψε να φτάσει η Credit Suisse σε αυτή την κατάσταση.
«Η Credit Suisse δεν αποτελεί «καμία ένδειξη» για την κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών λέει μέος του Δ.Σ της Deutsche Bank.
Σε αντίθεση με τους κατόχους μετοχώ, όσοι είχαν ομόλογα AT1 της Credit Suisse  έχασαν τα πάντα καθώς η αξία τους μηδενίστηκε.