diethnes-amnestia

Οι υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι η χρήση λευκού φωσφόρου είναι παράνομη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο όταν εκτοξεύεται σε κατοικημένες περιοχές.
«Κόσμος σκοτώνεται μέσα στο σπίτι του, ή καθώς ψάχνει απεγνωσμένα τροφή, νερό και φάρμακα», καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.
Καταγγέλλεται η υποκριτική ευαισθησία της Δύσης που δρα βάσει συμφερόντων αδιαφορώντας για πολέμους και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε Αφγανιστάν, Συρία, Αιθιοπία, Κίνα κ.α
«Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν από τις αρχές των δύο χωρών συνέβαλαν στον θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπων».
«Δεν ήταν παρά παιδιά: αποδείξεις για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας τον Αύγουστο του 2022».
«Σκότωσαν και τραυμάτισαν παράνομα δεκάδες» ανθρώπους που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα. Μαρτυρίες για βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων.
Συλλήψεις, ξυλοδαρμοί, ηλεκτροσόκ, δηλώσεις μετανοίας. Και μητέρες που παντρεύουν τα κοριτσάκια τους και αναστενάζουν με ανακούφιση: "Δεν θα πεινάει πια".
Η διευθύντρια του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γλυκερία Αράπη, μας εξηγεί ποιο θα έπρεπε να είναι το επόμενο βήμα σε σχέση με τη φιλανθρωπία - αλληλεγγύη.
«Πολλαπλασιασμός των εγκλημάτων πολέμου».