kepriake-aoz

Για τις μη εγκεκριμένες γεωτρήσεις από την Τουρκία με το Yavuz και Fatih στην Ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ το 2019.
Η Κύπρος δεν μπορεί να «σπαταλά» αλόγιστα το διπλωματικό κεφάλαιο, που της προσέφερε η ένταξή της στην ΕΕ
Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της γεώτρησης αξιολόγησης «Glaucus-2».
Η Τουρκία συντηρεί την ένταση με μία ακόμα επιθετική δήλωση, αυτή τη φορά δια στόματος του αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι.
Η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να εγκλωβίσει την ελληνική διπλωματία και να τη σύρει σε εφ΄όλης διαπραγματεύσεις στο Διεθνές Δικαστήριο
Οι τουρκικές προκλήσεις δεν γίνονται τυχαία. Όλες στοχεύουν, στο να παραμείνει η Τουρκία ωσάν ο δυνατός παίχτης και κυρίαρχος στη Μεσόγειο.
Μοναδική στρατηγική με προοπτική επιβίωσης μας, είναι η ενδυνάμωση της δικής μας ισχύος με συμμαχίες/συνεργασίες στην περιοχή μας και αποφασιστικότητα στους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς, που αποτελούν κίνητρο και για λύση.
Ως ΕΕ χάνουμε και θα συνεχίσουμε να χάνουμε ενόσω ο Ερντογάν καθορίζει τους όρους των σχέσεων μας και ενόσω δεν έχουμε πολιτική αντιμετώπισης των τουρκικών μεθόδων.
Η Τουρκία μπορεί να επωφεληθεί από την ανακάλυψη κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ και την συμφέρει, επομένως, να συμβιβαστεί με σκοπό την επίλυση του Κυπριακού.