moeseio-mpenake

Ανήμερα της εθνικής επετείου, από τις 13:00 έως τις 18:00, με ελεύθερη είσοδο.
Μία μεγάλη πολιτιστική προσπάθεια για να συνδεθεί η ελληνική αρχαιότητα με τη λογοτεχνία, τις τέχνες και την καθημερινότητα του ελληνικού Μεσοπολέμου.
Ο εξαιρετικός κατάλογος και η έκθεση «άνδρα πολύτροπον» που συνοδεύει έχει να κάνει με μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της οικονομικής - και όχι μόνο - ζωής του τόπου.
Η έκρηξη της ατομικής βόμβας μοιάζει με εκείνη του θανάτου ενός αστεριού σε μια έκρηξη σουπερνόβα, που αντί να αποκαταστήσει την κοσμική ισορροπία, προκαλεί αμετάκλητη ζημιά στη Γη.
Μία σπουδαία προσωπικότητα. Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 12:00, στο Α’ Νεκροταφείο η κηδεία της.
Η αφήγηση της έκθεσης ξεκινάει το έτος 221 π.Χ., όταν ο Τζάο Τζενκγκ, βασιλιάς της δυναστείας των Τσιν, καταφέρνει να ενώσει την Κίνα.
Εξήντα χρόνια μετά την ιστορική μέρα, εγκαινιάζεται έκθεση με αφίσες, εφημερίδες της εποχής, οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα και προσωπικά αντικείμενα του ποιητή.
Από το προσωπικό βίωμα στο παραμύθι, από το στέρεο έδαφος της παράδοσης στη ροή των νερών και των καιρών μέσα από τον φακό της Μυρτούς Παπαδοπούλου.
Η έκθεση του Μουσείου Μπενάκη υποστηρίζει ότι η αισθητική αφύπνιση εμφανίζεται στην ιστορία του πολιτισμού πολύ νωρίτερα από ό,τι ήταν μέχρι σήμερα αποδεκτό.
Η αναδρομική έκθεση του σημαντικού Έλληνα καλλιτέχνη εκτείνεται σε όλους τους χώρους του Μουσείου της Πειραιώς και θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη