Πίσω από το Funkycook.gr βρίσκεται η Εύα Μονοχάρη, Food blogger από το 2007. Από επιλογή άφησε πίσω το επάγγελμα της παιδαγωγού επικεντρώθηκε στην μαγειρική μέσα από την ιδιότητα της blogger, σ’ ένα «μικρόκοσμο» που της επιτρέπει να δημιουργεί, να απολαμβάνει και τελικά να μοιράζεται την μαγειρική και την γαστρονομία στην πιο απλή της μορφή, την οικιακή, με ανθρώπους που ταυτίζονται οι απόψεις τους και η αγάπη τους γι΄ αυτή. Έξω από την «διαδικτυακή κουζίνα» έχει δημιουργήσει την ομάδα Food4Good με την οποία μαγειρεύουν συχνά για καλό σκοπό.
Μπουρίτος με λαχανικά και σάλτσα καλαμποκιού με ταχίνι
Όταν οι φακές «παντρεύτηκαν» με το ταχίνι και τα μπαχαρικά!
Σουτζουκάκια από ρεβύθια με συνταγή από τις Κυκλάδες
Συνταγή για εύκολο λαχματζούν σε φύλλο ολικής άλεσης
Συνταγή για υγιεινή αγκιναρόπιτα χωρίς μπεσαμέλ
Στριφτή σιροπιαστή κολοκυθόπιτα από τη Θράκη
Συνταγή για «μεθυσμένη» μηλόπιτα
Πώς να φτιάξετε Καλλιθιώτικη κοτόπιτα Πιερίας
Φλογέρες με φύλλο ολικής άλεσης, ανθότυρο και μέλι
Πεντανόστιμη κοτόσουπα με σάλτσα αυγολέμονο
Πώς να φτιάξετε εκμέκ με παγωτό καϊμάκι και ροδόνερο