ΤΟ BLOG
19/12/2014 10:43 EET | Updated 18/02/2015 07:12 EET

Boston Cake

The Eaters

Τα πανεπιστήμια που ονειρεύεται να σπουδάσει κάθε ονειροπαρμένος έφηβος. Ο πιο διάσημος μαραθώνιος που μπορείς να τρέξεις αν βαρέθηκες τον κλασσικό. Η καλύτερη ομάδα που θα πατήσει ποτέ στα γυαλιστερά παρκέ του NBA. Εκεί που γεννήθηκε η Αμερικανική Επανάσταση. Εντάξει.

Η Βοστώνη δεν είναι ένα συνηθισμένο μέρος. Πως θα μπορούσε να είναι το επίσημο γλυκό της;

Στρώσεις από κεϊκ και κολασμένη βουτυρόκρεμα με μπισκότα Oreo. Μαγικό τελείωμα με frosting σοκολάτας. Ένα τριώροφο αριστούργημα που θα ζήλευαν πολλοί εκεί στο Χάρβαρντ. Ηell yes!

bananes

bananes2

bananes3

bananes34

bananes

ΥΛΙΚΑ

Για τα κέικ

• 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

• 450 γρ. μαλακό αλεύρι

• 4 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

• μία πρέζα αλάτι

• 200 γρ. καστανή ζάχαρη

• 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

• 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένα

• 225 ml γάλα

Για τη βουτυρόκρεμα με μπισκότα Οreo

• 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

• 200 γρ. λευκή ζάχαρη

• 1/2 πακέτο Oreo

Για το frosting σοκολάτας

• 100 γρ. σοκολάτα, περιεκτικότητας 70% σε κακάο

• 30 γρ. βούτυρο

• 60 γρ. κρέμα γάλακτος

• 60 γρ. ζάχαρη άχνη

• 1 κγ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από τον Γιώργο Παπαλεοντίου

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (στη λειτουργία της πάνω και κάτω

αντίστασης). Βουτυρώνουμε 3 φόρμες 16cm και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και

το αλάτι. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν

και να αποκτήσουν αφράτη υφή. Στη συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και

σταδιακά τα αυγά. Τέλος ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι σταδιακά και εναλλάξ με το

γάλα.

3. Ψήνουμε για περίπου 20 - 30 λεπτά, μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το

κέντρο του κέικ. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βγάζουμε

από τη φόρμα και τα τοποθετούμε σε μία σχάρα ώστε να κρυώσουν πλήρως.

4. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα oreo μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

5. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το

βούτυρο και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει. Αφαιρούμε

από την εστία, προσθέτουμε την άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.

6. Συνθέτουμε το τριώροφο δημιούργημα μας, εναλλάσσοντας στρώσεις κέικ και

βουτυρόκρεμας τελειώνοντας με το frosting.

Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε στο blog των The Eaters