Τι συμβαίνει στην Ξάνθη κάθε πρωί στις 10.23 ακριβώς

Η γυναίκα αυτή θα είναι η σκιά του «άμορφου» γλυπτού, που θα παράγεται από το φως του ήλιου.
Vaitsis

Η «Νίκη της Ξάνθης» είναι το πρώτο μου ηλιακό γλυπτό. Πρόκειται για ένα άμορφο ανάγλυφο έργο στον τοίχο τοίχο του "Σπιτιού της Σκιάς - The House of Shadow" (Μαυρομιχάλη 3, Ξάνθη, Ελλάδα). Δίπλα στον ανάγλυφο τοίχο υπάρχει μια ζωγραφισμένη γλάστρα με λουλούδια...

Επειδή λοιπόν τα λουλούδια θέλουν νερό, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μια γυναίκα, «η Νίκη της Ξάνθης», θα βγαίνει στις 10.23, κάθε πρωί για να τα ποτίσει. Η γυναίκα αυτή θα είναι η σκιά του «άμορφου» γλυπτού, που θα παράγεται από το φως του ήλιου.

Το χρονικό διάστημα της σκιάς στο τέλειο σχήμα της είναι περίπου 3 με 4 λεπτά, ενώ είναι αναγνωρίσιμη για 20 λεπτά περίπου, με τα χαρακτηριστικά της να αλλοιώνονται όσο απομακρυνόμαστε από τη χρονική στιγμή 10:23. Είναι επίσης χαρακτηριστικό να αναφέρω πως η τέλεια σκιά σχηματίζεται στις 10:23 της 19ης Ιουλίου. Κάθε μέρα πριν και μετά από την 19η Ιουλίου, η γωνία του ήλιου είναι ελάχιστα διαφορετική (το καλοκαίρι ο ήλιος είναι ψηλότερος από το χειμώνα) κι αυτό συμβάλλει σε μια ασήμαντη ημερήσια αλλαγή της σκιάς.

Η «Νίκη της Ξάνθης» θα σας περιμένει για μια κουβέντα κάθε πρωί...

Δημοφιλή