«Ή η κόρη μου ή οι συνάδελφοί μου»: Το μεγάλο δίλημμα της γυναίκας που άνοιξε στους εκτελεστές του Charlie Hebdo

«Ή η κόρη μου ή οι συνάδελφοί μου»: Το μεγάλο δίλημμα της γυναίκας που άνοιξε στους εκτελεστές του Charlie Hebdo
nydailynews

Οι ιστορίες που γίνονται γνωστές μετά τη δολοφονική επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, συγκλονίζουν. Όπως για παράδειγμα, πως τελικά κατάφεραν οι εκτελεστές να μπουν στα γραφεία της εφημερίδας. Την πόρτα την άνοιξε μια σκιτσογράφος της εφημερίδας, η Corinne Rey, γνωστή και ως «Coco». Και εκείνη τη στιγμή, όπως είπε η ίδια αργότερα, αναγκάστηκε να πάρει την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής της: Τη ζωή της κόρης της ή των συναδέλφων της...

Όπως ανέφερε στην L'Humanité, αναγκάστηκε να ανοίξει δίνοντας τον κωδικό ασφαλείας: «Όταν έφτασα στα γραφεία του Charlie Hebdo, δύο βαριά οπλισμένοι κουκουλοφόροι περίμεναν στην είσοδο. Απείλησαν να σκοτώσουν εμένα και την κόρη μου αν δεν πληκτρολογούσα τον κωδικό ασφαλείας στην πόρτα, γι' αυτό τους άνοιξα».

Η Rey είχε φύγει για λίγο από τα γραφεία του περιοδικού για να πάρει την κόρη της από το νηπιαγωγείο. Την ώρα που επέστρεψε μαζί με την κόρη της βρήκε τους δολοφόνους στα γραφεία. Μόλις τους άνοιξε ανέβηκε μαζί τους στα γραφεία, μαζί με την κόρη της. Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών και οι δύο είχαν βρει καταφύγιο κάτω από ένα γραφείο.

Δημοφιλή