Καρχαρίας εναντίον καρχαρία σε δραματικό βίντεο από τον Κόλπο του Μεξικού

Καρχαρίας εναντίον καρχαρία σε δραματικό βίντεο από τον Κόλπο του Μεξικού

Φοιτητής σε ταξίδι για ψάρεμα στον Κόλπο του Μεξικού κατέγραψε ένα δραματικό βίντεο με μια σκληρή «μονομαχία» στο νερό, ανάμεσα σε έναν μεγάλο καρχαρία- τίγρη και έναν σφυροκέφαλο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του National Geographic, το βίντεο τραβήχτηκε στις 17 Ιουλίου, και σε αυτό φαίνεται ένας σφυροκέφαλος που έχει...προβλήματα με μία πετονιά. Όσο προσπαθεί να τα λύσει, περνά ένας καρχαρίας- τίγρης και τον δαγκώνει, με αποτέλεσμα να αρχίσει αναμέτρηση, που διήρκεσε για αρκετά λεπτά.

Κάποια στιγμή, ο καρχαρίας- τίγρης πιάνει τον σφυροκέφαλο γερά, σπάει την πετονιά και τον παρασύρει πιο κάτω, όπως περιέγραψε ο Ράιαν Γουίλσι, ο οποίος τράβηξε το βίντεο με τον αδελφό του Άαρον και του οποίου η πετονιά έπιασε τον σφυροκέφαλο.

Όπως είπε ο Γουίλσι, στην αρχή νόμισε πως επρόκειτο για έναν μεγαλόσωμο τόνο, αλλά μετά κατάλαβε πως επρόκειτο για καρχαρία. Οι ψαράδες «έπαιζαν» με το ψάρι για πέντε με δέκα λεπτά πριν εμφανιστεί ο καρχαρίας- τίγρης.

Οι καρχαρίες- τίγρεις (Galeocerdo cuvier) τακτικά επιτίθενται εναντίον άλλων καρχαριών, ειδικά εάν τραυματίζονται. Σε μεγάλο βαθμό η φήμη των καρχαριών ως «σκουπιδοφάγων της θάλασσας», που τρώνε τα πάντα, βασίζεται σε αυτούς: Μεγάλοι και δυνατοί, είναι ένα από τα λίγα είδη που επιτίθενται σχετικά συχνά σε ανθρώπους.

Δημοφιλή