blueground: Νέα χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκ. ευρώ για την ελληνική εταιρεία που αξιοποιεί ακίνητα

blueground: Νέα χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκ. ευρώ για την ελληνική εταιρεία που αξιοποιεί ακίνητα
blueground

Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, η HuffPost Greece είχε μιλήσει με τον Αλέξανδρο Χατζηελευθερίου, έναν εκ των ιδρυτών της blueground, μίας startup επιχείρησης, η οποία ασχολείται με τη διαμόρφωση, διαχείριση και προώθηση οικιστικών ακινήτων, ώστε να δημιουργήσουν καταλύματα υψηλού επιπέδου και εγγυημένης ποιότητας. Από τότε μεσολάβησαν πολλά για την αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Απέσπασε το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας καθώς και το βραβείο H2020 Seal of Excellence της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατάφερε να επεκταθεί σε δύο ακόμα αγορές του κόσμου, στην Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τώρα, η blueground, έχει ένα ακόμα ευχάριστο νέο να ανακοινώσει. Την εξασφάλιση νέας χρηματοδότησης ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από ομάδα επενδυτών, ανάμεσα στους οποίους είναι το Ευρωπαϊκό fund VentureFriends και το Αμερικάνικο fund Endeavor Catalyst.

Η blueground προσφέρει πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα διαμερίσματα σε στελέχη εταιριών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών που επισκέπτονται τη χώρα μας για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής. Η εταιρεία, η οποία είναι μέλος του δικτύου της Endeavor, μισθώνει και αναβαθμίζει υπάρχοντες κατοικίες και έχει, ήδη, κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσοτέρων από 400 ιδιοκτητών ακινήτων, παρέχοντάς τους σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως σταθερό μηνιαίο εισόδημα, συμβόλαια μακράς διαρκείας και μεγάλη ευελιξία. Παράλληλα, έχει υποδεχθεί χιλιάδες στελέχη εταιριών και ταξιδιώτες, στους οποίους και προσφέρει υψηλής ποιότητας διαμονή.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηελευθερίου στην Συνέντευξη Τύπου, το νέο αυτό κεφάλαιο θα βοηθήσει την εταιρεία να ενισχύσει την παρουσία της στις χώρες που δραστηριοποιείται ήδη, να επενδύσει περισσότερο στο τεχνικό και τεχνολογικό κομμάτι, αλλά και να επεκταθεί σε μία ακόμα αγορά, η οποία ακόμα δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε, αλλά και για τη συνεχόμενη ανάπτυξη της εταιρείας μας στις αγορές όπου έχουμε παρουσία. Η εμπιστοσύνη, τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων επενδυτών, μας δίνει την αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε με τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.” δήλωσε σχετικά ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, συνιδρυτής και CEO της blueground.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία από το 2013, που δημιουργήθηκε έχει λάβει συνολικά πάνω από 6,9 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που την κατατάσσει ανάμεσα στις ελληνικές νεοφυείς εταιρίες με την υψηλότερη άντληση κεφαλαίων και αυτή την στιγμή απασχολεί συνολικά 60 εργαζόμενους, οι 40 από τους οποίους βρίσκονται στην Ελλάδα.

Δημοφιλή