Ξεκίνησε η πώληση ρεύματος από τα ΕΛΤΑ. Πόσο είναι η χρέωση ανά κιλοβατώρα

Ξεκίνησε η πώληση ρεύματος από τα ΕΛΤΑ. Πόσο είναι η χρέωση ανά κιλοβατώρα
Eurokinissi

Ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα η πώληση ηλεκτρικού ρεύματος από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Οι πρώτοι πελάτες, πανελλαδικά, που υπέγραψαν σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι η πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, Ευφροσύνη Σταυράκη, ο διευθύνων σύμβουλος, Ιωάννης Ζαρολιάγκης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών-ΠΟΣΤ, Γιώργος Βασιλόπουλος.

Αντίστοιχες αιτήσεις υπέγραψαν και κατέθεσαν στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις των ΕΛΤΑ οι περιφερειακοί διευθυντικές και διευθυντές καταστημάτων. Στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι τα ΕΛΤΑ να καταστούν ο «νούμερο ένα» εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, εκμεταλλευόμενα το πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων τους.

Υπενθυμίζεται, πως η χρέωση για τους λογαριασμούς ρεύματος για τα νοικοκυριά είναι 0,0860 ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κατανάλωση μέχρι 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Για νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση, η χρέωση είναι 0,0840 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η χαμηλότερη της αγοράς και 18% φθηνότερη από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.

Η χαμηλότερη τιμή της αγοράς γίνεται ακόμα πιο χαμηλή όταν ο καταναλωτής εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση είναι 10% και οι χρεώσεις διαμορφώνονται σε 0,0774 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,0756 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Αυτή η τιμή χρέωσης είναι η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με κάθε άλλη προσφορά στην αγορά.

Για τους επαγγελματίες καταναλωτές με μικρές εγκαταστάσεις (Γ21 π.χ. γραφεία, μικρά καταστήματα) η χρέωση είναι 0,0910 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 10,5 % φθηνότερα από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.

Για επαγγελματίες με μεγαλύτερες εγκαταστάσεις (Γ22 π.χ. μεγάλα εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες) η χρέωση ενέργειας είναι 0,0750 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 9,2% φθηνότερα από τη ΔΕΗ. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών, η χρέωση ισχύος είναι 0,750 ευρώ ανά kW, δηλαδή 32% φθηνότερα από τη ΔΕΗ.

Αυτές οι τιμές γίνονται χαμηλότερες κατά 10% για τους συνεπείς καταναλωτές, διαμορφούμενες σε 0,0819 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Γ21) και 0,0675 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Γ22). Αυτή η τιμή χρέωσης είναι η χαμηλότερη σε σχέση με κάθε άλλη προσφορά στην αγορά.

Τέλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι ο φθηνότερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στην ειδική κατηγορία επαγγελματιών καταναλωτών (Γ23 π.χ. φούρνοι, χονδρεμπόριο κρεάτων και λαχανικών).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο κοντινότερο ταχυδρομείο ή μέσω της ιστοσελίδας των ΕΛΤΑ στο www.elta.gr και από το τηλεφωνικό κέντρο 11 135, χωρίς χρέωση, από σταθερό τηλέφωνο.

Δημοφιλή