αλάτι

Ο τελευταίος ρομαντικός

Αντιγόνη Πόμμερ | Δημοσιεύθηκε 29.06.2017
Αντιγόνη Πόμμερ

Περίμενα μόνο να βγεις στην οθόνη. Ασκούσες μια περίεργη γοητεία πάνω μου. Μου άρεσαν οι εκπομπές σου, ο τρόπος που τις παρουσίαζες, οι ερωτήσεις σου, το χαμόγελό σου, το χιούμορ σου, η ευφυΐα σου. Κατάφερνες να με κάνεις να ζω σε έναν άλλο κόσμο όσο διαρκούσε η εκπομπή, να ξυπνάς τα συναισθήματά μου, να με συγκινείς, αλλά και να με κάνεις να νιώθω ευτυχισμένη. Ήμουν μικρή και έγινες το πρότυπό μου. Φάνταζες διαφορετικός, κοινωνικός, μα και απόμακρος. Έμοιαζες σαν να μην σε ένοιαζε να εκτεθείς, αλλά και σαν να ήθελες να κρατήσεις όλα τα μυστικά σου μακριά από τον κόσμο.

Γιατί οι Αιγύπτιοι τρώνε αυτό το θανατηφόρο, σχεδόν σάπιο ψάρι;

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 31.03.2017

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που γνωρίζουν το πόσο επιβαρυντικά είναι για την υγεία το...

Επτά (συν ένα) «κολπάκια» με το αλάτι που θα διευκολύνουν τη ζωή σας και δεν έχουν να κάνουν με το φαγητό

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 20.03.2017

Το αλάτι αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διατροφής των περισσοτέρων, ακόμα και αν ...

Η Μητρόπολη Γλυφάδας «αφορίζει» την αλατοθεραπεία

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 22.02.2017

«Η αλατοθεραπεία ανήκει στις εναλλακτικές "θεραπείες", οι οποίες στερούνται επιστ...

Γιατί η θάλασσα είναι αλμυρή;

HuffPost Greece | Newsroοm | Δημοσιεύθηκε 24.01.2017

Ο γαλάζιος πλανήτης. Έτσι φαίνεται η Γη από το διάστημα και αυτό λόγω του ότι τα δύ...

Μπουτάρης: Οι αλατιέρες θα γίνουν το ανέκδοτο της χρονιάς

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 11.01.2017

O δήμαρχος της Θεσσαλονίκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αναφερόμενος στα προ...

Αυτό συμβαίνει εάν αφήσεις ένα φόρεμα για δύο μήνες στη Νεκρά Θάλασσα

HuffPost Greece | Jamie Feldman | Δημοσιεύθηκε 26.08.2016

Περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου και με υψηλότατη περιεκτικό...

Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 15

Στέφανος Νικήτας | Δημοσιεύθηκε 02.06.2017
Στέφανος Νικήτας

Άμα δεν έχει αλάτι η ζωή δεν είναι νόστιμη. Κάποιοι βάζουν πολύ σε όλα τα φαγητά, με αποτέλεσμα να βλέπουν παντού γύρω τους εχθρούς. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι οι οποίοι δε βάζουν καθόλου ή τα γράφουν όλα στο «χιόνι» με αποτέλεσμα να ζουν σε μια μόνιμη παραζάλη. Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία. Αυτή που αποκαλώ «βαράτε βιολιτζήδες». Σε αυτή την κατηγορία θα βρεις τον φίλο μου τον Κώστα. Ψηλός, ξανθός με γαλαζοπράσινα μάτια. Αυτό που λέμε μοντέλο. Στην δεκαετία των 90΄s ήταν το crème de la crème του σχολείου.

Πιταράκια Μήλου, Παραδοσιακά

Funky Cook | Δημοσιεύθηκε 15.12.2016
Funky Cook

Τα Πιταράκια είναι το παραδοσιακό κέρασμα της Μήλου! Τα υπέροχα τυροπιτάκια με την πολύ απλή γέμιση τυριού, του Μηλεϊκου, είναι μοναδικά και πανεύκολα! Αν δεν μπορείτε να βρείτε Μηλέϊκο τυρί, όπως κι εγώ, χρησιμοποιήστε φρεσκια μυζήθρα.

Κις Λορέν με Κοπανιστή και Φρέσκα Σύκα (Quiche Lorraine)

Funky Cook | Δημοσιεύθηκε 29.09.2016
Funky Cook

Οι ερευνητές διαπίστωσαν οτι οι άνδρες επιλέγουν από πάντα περισσότερο τρόφιμα με «ανδροπρεπή» χαρακτήρα, για παράδειγμα ένας άνδρας θα προτιμήσει να απολαύσει ένα σουβλάκι παρά μια πίτα. Αυτή η εγγενής προτίμηση τείνει να εξαλειφθεί,όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους πάντα θα υπάρχει το «αρσενικό» τρόφιμο, φαντάσου τώρα τι συμβαίνει με την κις λορέν!

H Κάρπαθος του έρωτα

Μανώλης Δημελλάς | Δημοσιεύθηκε 07.09.2016
Μανώλης Δημελλάς

Θα σου μιλήσω μόνο για τη θάλασσα, φτάνει μια θαρρετή βουτιά για να γευτείς το πιο γλυκό αλάτι! Αφού εδώ η αλμύρα δεν πικραίνει, βλέπεις είναι παιδί του πιο παθιασμένου έρωτα, του ήλιου με τη θάλασσα. Και έπειτα θα σε προκαλέσω, για να σταθείς κάπου κρυμμένος κι αν είσαι λίγο τυχερός θα σε αρπάξουν ένα-ένα όλα τα χρώματα μέσα στην αγκαλιά τους.

Burger με χαλούμι & παντζάρι

The Eaters | Δημοσιεύθηκε 23.07.2016
The Eaters

Για να ψήσουμε το χαλούμι, ζεσταίνουμε το αγαπημένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσοχή γιατί καίγεται εύκολα. Χρειάζεται περίπου ένα λεπτό σε κάθε μεριά.

Το αλάτι και άλλα δαιμόνια

Γκάλεν Άγιερς | Δημοσιεύθηκε 01.06.2016
Γκάλεν Άγιερς

Το αλάτι έχει διάφορες χρήσεις σε όλο τον κόσμο, κάποιες πιο γνωστές από άλλες. Διάφορα προϊόντα των ωκεανών χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για να επουλώσουν, να θεραπεύσουν, να συντηρήσουν, να χαρίσουν γεύση, αλλά επίσης και να αποκρούσουν τα κακά πνεύματα όλων των ειδών. Η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με την υπερβατική χρήση του αλατιού ήταν, όταν μεγάλωνα στην Ισπανία, καθώς πάνω στη συζήτηση με μια Ισπανίδα φίλη, πήρε αλάτι από την αλατιέρα στο τραπέζι και το έριξε πάνω από τον αριστερό ώμο της, μουρμουρίζοντας: «ας ρίξω αλάτι στο μάτι του διαβόλου».