Ελληνικό: 314 γερμανικές βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έχουν βρεθεί ως τώρα στο αεροδρόμιο

Τι είπε ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης.
.
.
Eurokinissi

Πάνω από 300 βόμβες από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου έχουν βρεθεί στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, όπως αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του στρατού και της ειδικής ομάδας καταστροφών ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, την Τετάρτη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συνεργασίας για τις ελεγχόμενες εκρήξεις εντός του αεροδρομίου κατά τις εργασίες που γίνονται λόγω της επένδυσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, το ακριβές νούμερο είναι 314 και αφορά σε βόμβες αεροπορίας που εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα μεταξύ πολλών ακόμα βομβών και πυρομαχικών από το ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπέδιων Ξηράς).

«Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι 314 βόμβες, που είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί, ήταν 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές μας εγκαταστάσεις, που βρισκόταν εντός του πρώην αεροδρομίου καθώς και δίπλα σε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις! Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» δήλωσε ο δήμαρχος. Όπως πρόσθεσε, αν και δεν έγινε ποτέ το κακό με κάποια έκρηξη «πραγματικά είναι να απορείς, πώς λειτουργούσε ένα ολόκληρο αεροδρόμιο και δεκάδες εγκαταστάσεις Δήμου και ΥΠΑ σε αυτό το ναρκοπέδιο».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ήρωες της ΤΕΝΞ, που έστω τώρα, λόγω της επένδυσης, καθαρίζουν 80 χρόνια μετά, τον χώρο δίπλα στα σπίτια μας. Η συνάντηση έγινε ώστε να έχουμε στενή συνεργασία στην επικοινωνία με τους κατοίκους μας, που σε κάθε ελεγχόμενη έκρηξη αναστατώνονται» είπε χαρακτηριστικά.

Δημοφιλή