Δολοφονία Γ.Λυγγερίδη στου Ρέντη: Αποκαλύψεις που «καίνε» από 3 οπαδούς-προστατευόμενους μάρτυρες

Σε βίντεο-ντοκουμέντο απεικονίζονται άτομα με μαύρα ρούχα να αποχωρούν από τον χώρο του γηπέδου, ενώ είναι σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ.
LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)
LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)
Eurokinissi Sports

Τρεις οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων και είναι εκείνοι, που έδωσαν τις περισσότερες λεπτομέρειες όχι μόνο για τη νύχτα της 7ης Δεκεμβρίου, όταν έγινε δηλαδή η δολοφονική επίθεση εναντίον των ΜΑΤ έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη, αλλά και κατονόμασαν πρόσωπα και «θέσεις»” μέσα στην εγκληματική οργάνωση.

Ο πρώτος μάρτυρας, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και σε ακόμα τρία περιστατικά οπαδικής βίας, άσχετα με τη δολοφονική επίθεση στον Γιώργο Λυγγερίδη, τα οποία όμως σύμφωνα με τους αστυνομικούς στηρίζουν την κατηγορία της συμμορίας, καθώς τα ίδια πρόσωπα εμπλέκονται σε περισσότερες από μία συντονισμένες επιθέσεις, με την καθοδήγηση των ηγετικών μελών. Περιγράφει, επίσης, πώς τα ηγετικά μέλη κέρδιζαν χρήματα, δεδομένο απαραίτητο για να στοιχειοθετηθεί η εγκληματική οργάνωση.

Όπως ανέφερε, υπερτιμολογούσαν τα εισιτήρια και έπαιρναν τη διαφορά, πωλούσαν λαχνούς για την ομάδα αλλά έπαιρναν τα χρήματα εκείνοι και τέλος πωλούσαν προστασία στις καντίνες έξω από το γήπεδο.

Ο δεύτερος Προστατευόμενος Μάρτυρας στην κατάθεσή του είναι εκείνος που διαχωρίζει τους «μικρούς» από τους «μεγάλους», ανάλογα με τον ρόλο τους μέσα στην οργάνωση, αναφέρει τον τρόπο στρατολόγησης νέων μελών, περιγράφει πώς ξεκίνησε το επεισόδιο και μέσα από φωτογραφίες, που του έδειξαν, κατονομάζει 12 άτομα για συμμετοχή στο περιστατικό.

Ο τρίτος ήταν εκείνος που περιέγραψε με λεπτομέρειες την επίθεση, από την ώρα που βγήκαν από το γήπεδο μέχρι την προσαγωγή τους από τους αστυνομικούς. Στην κατάθεσή του κατονόμασε 55 συμμετέχοντες στα επεισόδια, λέγοντας όμως ότι επειδή μετά κάλυψαν τα πρόσωπά τους, δεν ξέρει τί έκανε ο καθένας.

Νέο Βίντεο

Το φως της δημοσιότητας βλέπει ακόμα ένα βίντεο, το οποίο χρησιμοποίησαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, προκειμένου να ταυτοποιήσουν όσους συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τού Γιώργου Λυγγερίδη.

Σε αυτό απεικονίζονται άτομα με μαύρα ρούχα να αποχωρούν από τον χώρο του γηπέδου, ενώ είναι σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ. Εκείνοι είναι που κάλυψαν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παρέλαβαν τα ”πολεμοφόδια” και εξαπέλυσαν την επίθεση στα ΜΑΤ.

Το μεσημέρι της 18ης Φεβρουαρίου ένας άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε την αστυνομία και είπε ότι είχε αφήσει απέναντι από το γήπεδο Καραϊσκάκη μία φορητή συσκευή αποθήκευσης, που υπήρχαν βίντεο από τα επεισόδια στου Ρέντη στα οποία φαίνονταν ποια άτομα βγήκαν και έκαναν την επίθεση.

Ένας αστυνομικός πήγε και πράγματι βρήκε τη συσκευή η οποία μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και υπήρχαν 15 βίντεο στα οποία φαίνονται δύο οργανωμένοι - σύμφωνα με τις αρχές - οπαδοί να δίνουν εντολές ώστε να γίνει η επίθεση στα ΜΑΤ έξω από το γήπεδο του βόλεϊ.

Τα δύο ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα πάντα με τις αρχές, μοίρασαν τις ναυτικές φωτοβολίδες και τις μολότοφ στους υπόλοιπους και έδωσαν το σύνθημα για να ξεκινήσουν τα επεισόδια.

Δημοφιλή