ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/02/2015 08:07 EET | Updated 27/02/2015 08:07 EET

Δύο απόπειρες αυτοκτονίας απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

sooc

Ανακοίνωσαν πως θα επιχειρήσουν να αυτοκτονήσουν. Ένας άνδρας, με ανάρτηση του στον τοίχο του στο facebook και ένας έφηβος, που έγραψε ότι θα αυτοκτονήσει σε σχόλιο που έκανε σε κείμενο ιστοσελίδας.

Ευτυχώς όμως, τα αντανακλαστικά ήταν οξυμένα. Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας ενημέρωσε αμέσως για το σχόλιο τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ για την ανάρτηση στο facebook η ειδοποίηση έγινε αστραπιαία μέσω του cyber alert.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος βρήκε τα ψηφιακά ίχνη και μόλις είδε ότι ο επίδοξος αυτόχειρας ήταν ανήλικος ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του. Το παιδί βρέθηκε και οι γονείς του ενημερώθηκαν.

Ο ενήλικας που ειχε ανακοινώσει ότι θα αυτοκτονήσει στο facebook εντοπίστηκε από την αστυνομία σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να του η κατάλληλη ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

Οι αστυνομικοί ίσως να έφταναν πολύ αργά, αν δεν υπήρχε η ηλκτρονική on line υπηρεσία, cyber alert,

Βασιζόμαστε στην ενεργή παρέμβαση των πολιτών, λεει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Και καλεί όποιον αντιληφθεί παρόμοιο περιστατικό να επικοινωνήσει αμέσως μαζί τους

· Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

· Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID