ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/03/2015 07:22 EET | Updated 07/03/2015 07:48 EET

Το καφκικό γκράφιτι του Πολυτεχνείου

Sooc

Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση σε όποιον βλέπει το νέο γκράφιτι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι το μέγεθος του. Τυλίγει σχεδόν όλο τον περίγυρο του ιδρύματος, επεκτείνεται στα πεζούλια, ακόμα και στη στάση του λεωφορείου.

stasi

Πρόκειται για μια πρωτότυπη ασπρόμαυρη σύνθεση επικών διαστάσεων, που επιχειρεί να αφηγηθεί μια ιστορία στους τοίχους του πιο συμβολικά φορτισμένου πανεπιστημιακού ιδρύματος της Αθήνας. Στις λεπτομέρειες διακρίνεται ένα χταπόδι που απλώνει τα πλοκάμια του. Κάποιοι το βρήκαν ενδιαφέρον. Σε πολλούς όμως φαίνεται ανυπόφορο. Ίσως γιατί το γκράφιτι επιβάλλεται με αυθάδεια σε όλο το χώρο, σχεδόν ολοκληρωτικά.

default

kafka

Οι δημιουργοί του πρέπει να δούλευαν όλη τη νύχτα. Πως κατάφεραν να ζωγραφίσουν όλη αυτή την επιφάνεια χωρίς να γίνουν αντιληπτοί; «Δεν έχω φύλακες. Από τους 40 έχουν μείνει οι τρεις. Έχουμε πάρει ελάχιστους επιπλέον και τι δεν ακούσαμε γι’ αυτό. Όσους έχουμε, φυλάνε τον εσωτερικό χώρο. Δεν έχουν οπτική επαφή με το τι συμβαίνει εξωτερικά» λέει ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Γιάννης Γκόλιας.

polut

Το πολυτεχνείο δεν αναμένεται να ξαναβαφτεί τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Ο πρύτανης δήλωσε πως το ίδρυμα για να καλύψει τα έξοδα θα πρέπει να μην καλύψει πολύ πιο επείγουσες ανάγκες.

polut

Sponsored Post