Solo: Tα αποκλειστικά ελληνικά υφάσματα με τα εκρηκτικά μοτίβα

Solo: Tα αποκλειστικά ελληνικά υφάσματα με τα εκρηκτικά μοτίβα
Solo

Λένε ότι εάν δεν βρίσκεις αυτό που σε ικανοποιεί στην αγορά, τότε καλύτερα να το φτιάξεις μόνος σου. Αυτό ακριβώς έγινε και με τον σχεδιαστή προϊόντων και παραγωγό Ιωάννη Σολωμόζη, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει τα δικά του υφάσματα που θα τον ικανοποιούν αισθητικά και πρακτικά.

Έτσι γεννήθηκε το Solo, μία εταιρεία με αποκλειστικά ελληνικά υφάσματα που πλημμυρίζουν από μοτίβα ιδιαίτερα, εκρηκτικά, γεμάτα χρώματα και ένταση. Τα υφάσματα Solo μπορεί κανείς να τα βρει σε διαφόρων ειδών προϊόντα, από μπουρνούζια και μαξιλάρια μέχρι φωτιστικά και ποδιές μαγειρικής, αλλά η εταιρεία είναι ανοιχτή και κάθε είδους παραγγελία από τους πελάτες της.

Παράλληλα, ετοιμάζεται να συμμετάσχει για δεύτερη φορά στη Διεθνή Έκθεση Maison&Objet στο Παρίσι από τις 4 έως στις 8 Σεπτεμβρίου, μία κίνηση που αναμφίβολα θα ενδυναμώσει τους στόχους της για μία δυναμική παρουσία και στο εξωτερικό.

Ο Ιωάννης Σολομώζης μίλησε στη HuffPost Greece για το πώς οδηγήθηκε στη δημιουργία του Solo, για τη διαδικασία παραγωγής των μοναδικών υφασμάτων τους, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια του ίδιου και της ομάδας του.

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία του Solo;

Χρειαζόμουν ένα δυνατό brand name, μία ιδέα, ώστε να δημιουργήσω ένα όχημα για τα προϊόντα που σχεδιάζω και παράγω, ένα όχημα για να ταξιδέψουν σ’όλον τον κόσμο.

Τι ήταν αυτό που σας έλειπε από την αγορά του υφάσματος;

Η δυνατότητα του να διηγούνται τα προϊόντα μας την ιστορία του κάθε πελάτη μας.

Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής των υφασμάτων σας;

Αρχικά, χρησιμοποιούμε ειδικά νήματα για τα υφάσματα όλων μας των προϊόντων, τα οποία επεξεργαζόμαστε ώστε να έχουν την κατάλληλη αντοχή για καθημερινή χρήση. Στη συνέχεια, παράγονται σύμφωνα με το επιλεγμένο graphic design, που επιλέγεται για το κάθε ένα ξεχωριστά, με φωτεινά χρώματα που δεν ξεθωριάζουν και χειροποίητες ραφές.

Γίνεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από ελληνικές πρώτες ύλες;

Η παραγωγή μας βρίσκεται και γίνεται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Επίσης, προτιμώ όσες πρώτες ύλες μπορούν να παραχθούν εδώ.

Ποια είναι η φιλοσοφία και ο στόχος σας ως εταιρεία;

Να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπει και αντιμετωπίζει ο κόσμος το ύφασμα και τις εφαρμογές του.

Ποια είναι τα προϊόντα Solo που βρίσκονται διαθέσιμα στην αγορά;

Μαξιλάρια, κουρτίνες, ποδιές μαγειρικής, υφάσματα επίπλωσης, φωτιστικά, πουφ, μπουρνούζια, πετσέτες... Ό,τι φτιάχνεται με ύφασμα. Προσεχώς, θα είναι έτοιμα και τα πρώτα έπιπλα δικού μου σχεδιασμού, επενδεδυμένα με υφάσματα SØLØ.

Εκτός από τα έτοιμα προϊόντα, δέχεστε και παραγγελίες; Τι είδους;

Δεχόμαστε παραγγελίες για κάθε project το οποίο θέλει να πει μια ιστορία. Από παιδικά δωμάτια, έως high-end ξενοδοχεία.

Από που εμπνέεστε για τα μοτίβα των υφασμάτων σας;

Εμπνέομαι από τις συναναστροφές μου, τα ταξίδια, τη μουσική, καθώς και από τις προσωπικές μου αναζητήσεις και ανάγκες.

Πείτε μου επίσης μερικούς ανθρώπους που σας εμπνέουν με τη δουλειά τους.

Tα άτομα τα οποία με εμπνέουν δεν έχουν απαραίτητα σχέση με το χώρο και το αντικείμενο που με αφορά επαγγελματικά. Έμπνευση μέσα από τη δουλειά τους και τη διάθεση να δημιουργήσω κάτι νέο, μου δίνουν προσωπικότητες όπως, για παράδειγμα οι Lynyrd Skynyrd, o Jimmy Hendrix, o Chuck Lorre, o Woody Allen, o Jamie Oliver, καθώς και κολλητοί μου φίλοι.

Σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ελληνική αγορά υφάσματος;

Όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα, η ελληνική αγορά υφάσματος προσπαθεί κι αυτή να βρει την ισορροπία της.

Που μπορεί να βρει κάποιος τα προϊόντα και τα υφάσματα σας;

Η κεντρική διάθεση γίνεται από την θυγατρική μας εταιρεία, Αrchshop.

Ποια ήταν η ανταπόκριση που είχε στην Ελλάδα η προσπάθεια σας;

Πλέον, χαίρουμε μεγάλης αποδοχής.

Έχετε κάνει κινήσεις για εξάγετε τη δουλειά σας και στο εξωτερικό; Σε ποιες χώρες και ποια ήταν η ανταπόκριση;

Η πρώτη παρουσίαση του brand name SØLØ έγινε στο Παρίσι, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Maison et Objet. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, δεδομένου ότι επρόκειτο για μία ολοκαίνουρια εταιρεία. Νέα Υόρκη, Σαγκάη, Λος Άντζελες, Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ισπανία, και η λίστα συνεχίζεται.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Επιχειρηματικά, σκοπεύω να καθετοποιήσω όλη μου την παραγωγή και να προμηθεύομαι όλες τις πρώτες ύλες από την Ελλάδα. Τα μελλοντικά μου σχέδια όσον αφορά τον σχεδιασμό προϊόντων είναι, να εξελιχτούμε μαζί με την εταιρεία και τους συνεργάτες μου.