ΔΙΕΘΝΕΣ
10/08/2015 05:06 EEST | Updated 10/08/2015 08:29 EEST

Πυροβολισμοί διέκοψαν την πορεία στο Φέργκιουσον ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν

ASSOCIATED PRESS
Protesters march in the rain, Sunday, Aug. 9, 2015, in Ferguson, Mo. Sunday marks one year since Michael Brown was shot and killed by Ferguson Police Officer Darren Wilson. (AP Photo/Jeff Roberson)

Αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα στο Φέργκιουσον του Μιζούρι των ΗΠΑ, ο οποίος φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον τους έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Μάικλ Μπράουν από πυρά της αστυνομίας.

Πολλαπλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής στο Φέργκιουσον του Μισούρι, καθώς μία ημέρα ειρηνικών διαδηλώσεων για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία άοπλου μαύρου εφήβου από λευκό αστυνομικό έδωσε τη θέση της σε μία αντιπαράθεση ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Διαδηλωτές και δημοσιογράφοι που είχαν συγκεντρωθεί στον δρόμο έσπευσαν να καλυφθούν ή τράπηκαν σε φυγή.

Οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Μάικλ Μπράουν ξεκίνησαν με μία ειρηνική πορεία μέσα από το προάστιο Σεντ Λούις έπειτα από ενός λεπτού σιγή για τον 18χρονο νεαρό, η δολοφονία του οποίου στις 9 Αυγούστου 2014, προκάλεσε μήνες διαδηλώσεων και μία δημόσια συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για το θέμα των φυλετικών διακρίσεων και της απονομής της δικαιοσύνης.

Το σκηνικό άλλαξε δραματικά όταν έπεσε το σκοτάδι με δεκάδες διαδηλωτές να αποκλείουν την κυκλοφορία και να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων κατά μήκος της λεωφόρου Ουέστ Φλόρισαντ, που έφερε το κύριο βάρος της εξέγερσης του περασμένου καλοκαιριού, φωνάζοντας "Κλείστε την".

Ακούστηκαν πυροβολισμοί και επιπρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων αναπτύχθηκαν στην περιοχή με βαριά θωρακισμένα οχήματα, δήλωσαν οι μάρτυρες.

Ένας άνθρωπος ήταν πεσμένος στο οδόστρωμα της λεωφόρου Ουέστ Φλόρισαντ και μία νεαρή γυναίκα φώναζε ότι ο αδελφός της πυροβολήθηκε. Πολλές βιτρίνες καταστημάτων έσπασαν και η αστυνομία επόπτευε τη σκηνή από την κορυφή των οχημάτων.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post