Σεξ και BDSM: Δέσιμο, Πειθαρχεία, Κυριαρχία, Υποταγή, Σαδισμός, Μαζοχισμός και 9 μύθοι που καταρρίπτονται

BDSM: Δέσιμο, Πειθαρχεία, Κυριαρχία, Υποταγή, Σαδισμός και Μαζοχισμός στο σεξ. 9 μύθοι που καταρρίπτονται
youtube

Μετά τις «50 αποχρώσεις του Γκρι» το ΒDSM άρχισε να συζητείται όλο και πιο ανοιχτά ενώ κάποιοι έμαθαν για αυτό μέσα από την ταινία ή τα βιβλία. Ή τουλάχιστον, μπόρεσαν να δώσουν μια ονομασία σε κάτι που ήδη γνώριζαν...Ως ακρωνύμιο δεν έχει ανάλογο στην ελληνική γλώσσα αντιστοιχεί όμως αντιστοιχεί στα: Δουλεία (Bondage) και Πειθαρχεία (Discipline ), Κυριαρχία (Dominance) και Υποταγή (Submission), Σαδισμό (Sadism) και Μαζοχισμό (Masochism).

Με το που άρχισε βέβαια να συζητείται ευρέως, ξεπήδησαν και μια σειρά από μύθοι που άρχισαν το συνοδεύουν.

Είναι όμως μόνο μύθοι...και καταρρίπονται.

  • Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο

Πρόσφατη μελέτη της Durex έδειξε πως το 37% των σεξουαλικά ενεργών ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επιδοθεί σε κάποια μορφή δεσίματος των ματιών ή δεσίματος γενικότερα.

  • Είναι μια νέα μανία

Το BDSM θεωρήθηκε για πρώτη φορά ως μια mainstream δραστηριότητα τη δεκαετία του '40 με την εκλαΐκευση των pin-up girls και τα φετιχιστικά περιοδικά αλλά και με την γέννηση της υποκουλτούρας του δέρματος στην ομοφυλοφιλική κοινότητα μετά τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο

  • Ορίζεται από σαδιστικές και μαζοχιστικές πράξεις

Στην πραγματικότητα υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του BDSM και του σαδισμού και μαζοχισμού στο σεξ, που περιλαμβάνει ψυχική ή/και σωματική οδύνη η οποία ασκείται μεταξύ των παρτενέρ ή που ασκούμε στον εαυτό μας. Στην περίπτωση του BDSM, έχουμε μόνο ρόλους που αναλαμβάνουν οι παρτενέρ οι οποίοι δηλαδή υποδύονται τέτοιες πράξεις με ειλικρινή μάλιστα σεβασμό στην ασφάλεια του άλλου ενώ λαμβάνονται και μέτρα πρόληψης βλάβης του παρτενέρ.

  • Ο κυρίαρχος παρτενέρ έχει τον έλεγχο

Στο BDSM έχουμε συνήθως μια κυρίαρχη φιγούρα (dom ή top) ενώ το δεύτερο πρόσωπο έχει το ρόλο του υποτακτικού (sub ή bottom). Παρά όμως το γεγονός πως ο dom φαίνεται να είναι αυτός που κάνει “κουμάντο” στην πραγματικότητα είναι αυτός που ενεργεί για να ικανοποιήσει τον sub. Γι΄αυτό και ο sub έχει το παρατσούκλι «bossy bottom».

  • Οι παρτενέρ είναι είτε dom είτε sub

Πολλά μέλη της κοινότητας του BDSM δηλώνουν πως δεν έχουν σταθερό ρόλο αλλά απολαμβάνουν την εναλλαγή. Άλλες φορές λειτουργούν ως κυρίαρχος παρτενέρ και άλλες ως υποτακτικός. Πάντα ανάλογα με τη διάθεσή τους και τις προτιμήσεις τους.

  • Κάποιος που απολαμβάνει το ρόλο του κυρίαρχου ή υποτακτικού στο BDSM διατηρεί τον ίδιο ρόλο και στην καθημερινή ζωή

Είναι αναρίθμητοι οι άνδρες που προσδιορίζονται ως Α Type στη δουλειά αλλά στις σχέσεις τους, θέλουν να κυκλοφορούν δεμένοι με ένα λουρί και να τους χτυπούν. Όσοι ανήκουν την κατηγορία των «κυρίαρχων» χαρακτήρων στην μη ιδιωτική ζωή συχνά έχουν έναν τελείως διαφορετικό ρόλο στο κρεβάτι. Και αντιστρόφως.

  • Το BDSM περιλαμβάνει μαστίγια και αλυσίδες

Όπως και στο «παραδοσιακό» σεξ, υπάρχουν προτιμήσεις που ποικίλουν από την χρήση ενός μεταξωτού φουλαριού έως τα παιχνίδια με βελόνες, την ερωτική ηλεκτροδιέγερση κοκ

  • Περιλαμβάνει πάντα κάποια σεξουαλική πράξη

Ο οργασμός κατά τη διάρκεια μιας σκηνής δεν είναι απαραίτητος για την σεξουαλική ικανοποίηση του συμμετέχοντα. Για παράδειγμα ένας άνδρας απολάμβανε να τον ταπεινώνουν μέσω του μαστιγώματος από τον παρτενέρ του και ενώ του έλεγε κατ' επανάληψη πως έχει μικρό πέος. Όμως δεν υπήρχε καμία σεξουαλική επαφή. Η ικανοποίηση έρχεται όταν πηγαίνει στο σπίτι του, θυμάται την όλη σκηνή, ερεθίζεται και αυτοϊκανοποιείται.

  • Το BDSM αφορά μόνο το σεξ

Όπως τα μέλη κάθε κοινότητας, έτσι και αυτά του BDSM, απολαμβάνουν να επιδίδονται και σε άλλες δραστηριότητες. Για παράδειγμα τα Manches είναι ανεπίσημες εκδηλώσεις, συνήθως σε εστιατόρια με σκοπό την κοινωνικοποίηση. Άλλοι πάλι διατηρούν workhops στα οποία εκπαιδεύουν αρχάριους.

Πηγή:Independent