ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/07/2016 12:24 EEST | Updated 04/07/2016 12:26 EEST

Αφιέρωμα στον αξέχαστο κωμικό, Κώστα Χατζηχρήστο

YOUTUBE

Ποιος δεν έχει δει το «Της κακομοίρας», τον «Ηλία του 16ου» ή το «Λαός και Κολωνάκι»; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ταινίες που έχει πρωταγωνιστήσει ο αξέχαστος Κώστας Χατζηχρήστος και με τις οποίες έχουμε μεγαλώσει και αγαπήσει.

Ο ταλαντούχος Κώστας Χατζηχρήστος γεννήθηκε το 1921 στην Θεσσαλονίκη, αλλά η οικογένειά του εγκαταστάθηκε γρήγορα στο Παγκράτι. Ξεκίνησε να εργάζεται στον θίασο του Παρασκευά Οικονόμου το 1945 και δούλεψε εκεί μέχρι το 1948. Ο πρώτος του μεγάλος ρόλος έρχεται στο «Βερντέν», όταν υποδύεται τον Θύμιο, έναν ρόλο που εμπνεύστηκε ο αδερφός της συζύγου του, Κώστας Νικολαΐδης, της συγγραφικής τριάδας Νικολαΐδη - Ελευθερίου – Λυμπερόπουλου. Εκείνη είναι και η στιγμή που αρχίζει να αναγνωρίζεται το κωμικό του ταλέντο.

Το 1952 δημιουργεί τον δικό του θίασο και το 1956 ο Κώστας Χατζηχρήστος θεωρείται ήδη ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς και διακρίνεται στην κωμωδία και την επιθεώρηση, αλλά και υπολογίσιμη δύναμη στην θεατρική παραγωγή. Συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα του θεάτρου όπως είναι η Ρένα Βλαχοπούλου, η Γεωργία Βασιλειάδου, ο Βασίλης Αυλωνίτης και πολλούς ακόμα, κάνοντας περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πέρα από την θεατρική επιτυχία, ο Χατζηχρήστος γνώρισε και κινηματογραφική επιτυχία. Έχει παίξει σε περισσότερες από 100 ταινίες. Το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη το έκανε το 1952, στην ταινία «Ο Πύργος των Ιπποτών» και γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο αγαπητούς και χαρισματικούς κωμικούς του κινηματογράφου.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος πέθανε στις 3 Οκτωβρίου 2001, σε ηλικία 80 ετών.

Για να τιμήσει τον διάσημο ηθοποιό ο OTE TV έχει κάθε Δευτέρα αφιέρωμα, με δύο ταινίες, στον Κώστα Χατζηχρήστο, στο κανάλι OTE CINEMA 3, το μοναδικό κανάλι αποκλειστικά με ελληνικές ταινίες όλο το 24άωρο.

Μην χάσετε:

Δευτέρα 4/7

Ο σκληρός άνδρας (8μμ.)

Της κακομοίρας (10μμ.)

Δευτέρα 11/7

Ο Δήμος απ' τα Τρίκαλα (8μμ.)

Ο Ηλίας του 16ου (10μμ.)

Δευτέρα 18/7

Ο Θύμιος τα' κανε θάλασσα (8μμ.)

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (10μμ.)

Δευτέρα 25/7

Έξυπνο πουλί (8μμ.)

Ο παράς και ο φουκαράς (10μμ.)

Sponsored Post