ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/11/2016 17:10 EET | Updated 04/11/2016 18:23 EET

Εκτός κυβέρνησης ο Νίκος Φίλης

Eurokinissi

Ο «τοκετός» για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ακούγεται ότι φέρνει νέα υπουργεία, κάποιες αλλαγές στους υπουργικούς θώκους και την απομάκρυνση ορισμένων από το κυβερνητικό σχήμα όπως για παράδειγμα του Νίκου Φίλη που κατείχε το αξίωμα του υπουργού Παιδείας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κ. Φίλης έμεινε εκτός κυβέρνησης καθώς δεν αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει άλλο υπουργείο, φήμες λένε ότι του προτάθηκε το υπουργείο Εσωτερικών.

Φαίνεται πως η κόντρα του κ. Φίλη με την εκκλησία για το μάθημα των θρησκευτικών, δεν του βγήκε σε καλό και ο κ. Τσίπρας προκειμένου να εξευμενίσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος προ ημερών χαρακτήρισε προβληματικό και αναξιόπιστο τον υπουργό Παιδείας, φέρεται να πρότεινε μια άλλη θέση στον κ. Νίκο Φίλη πράγμα που ο τελευταίος ακούγεται να αρνήθηκε λέγοντας «ή το Παιδείας ή τίποτα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φίλης είχε τη στήριξη του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο τον ανέδειξε δεύτερο σε ψήφους, ενώ οι σύνεδροι εξήραν την στάση του απέναντι στην εκκλησία.