ΔΙΕΘΝΕΣ
12/02/2017 17:05 EET | Updated 12/02/2017 17:05 EET

Σε δίκη παραπέμπεται Γαλλίδα τουρίστρια που χάραξε με νόμισμα το όνομά της στο Κολοσσαίο

Alessandro Bianchi / Reuters
A view of the Colosseum after the latest stage of restoration by luxury goods firm Tod's in Rome, Italy, July 1, 2016. REUTERS/Alessandro Bianchi

Mια Γαλλίδα τουρίστρια, 45 ετών, αποφάσισε να χαράξει με νόμισμα το όνομά της, σε τοίχο του Κολοσσαίου, το μνημείο σύμβολο της Αιώνιας Πόλης. Η τουρίστρια χάραξε το όνομά της «Σαμπρίν» και το έτος στο οποίο βρισκόμαστε «2017».

Την είδαν, όμως, καραμπινιέροι και αστυνομικοί και είπαν αμέσως στην γυναίκα -η οποία επισκέφθηκε το Κολοσσαίο με την ανήλικη κόρη της και την ανίψια της- ότι πρόκειται να παραπεμφθεί σε δίκη για πρόκληση ζημίας σε πολιτιστική κληρονομιά.

«Μας έδωσε την εντύπωση ότι δεν είχε καταλάβει, ακριβώς, την σοβαρότητα της πράξης αυτής» δήλωσε μέλος της ιταλικής αστυνομίας στην τηλεόραση της Rai. Tο νόμισμα που χρησιμοποίησε, κατασχέθηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου , ορισμένοι επισκέπτες δεν δείχνουν τον πρέποντα σεβασμό. Πρόσφατα, δυο βραζιλιάνοι τουρίστες προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν και να μπουν την νύχτα στο Κολοσσαίο. Ο ένας τραυματίσθηκε και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post