Να γιατί πρέπει να αγοράζετε αυτά τα 3 λαχανικά κατεψυγμένα και όχι φρέσκα

Να γιατί πρέπει να αγοράζετε αυτά τα 3 λαχανικά κατεψυγμένα και όχι φρέσκα

Όσον αφορά στη διευκόλυνση του τρόπου ζωής μας, τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του ανθρώπου και ένας από τους δημοφιλέστερους διαδρόμους στα σούπερ μάρκετ. Όσον αφορά στη γεύση και την σύστασή τους, ωστόσο, η κατάσταση είναι μάλλον απογοητευτική. Παρ' όλα αυτά, τα κατεψυγμένα λαχανικά δεν αξίζουν όλη την κακή κριτική που τους γίνεται, καθώς υπάρχουν κάμποσα που έχουν κερδίσει το σεβασμό μας και αξίζει να αγοράζουμε.

Έχει αποδειχτεί πως τα κατεψυγμένα λαχανικά έχουν συχνά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από τα φρέσκα, επειδή συλλέγονται ακριβώς στην πιο ώριμη φάση τους, όταν τα θρεπτικά τους επίπεδα βρίσκονται στον υψηλότερο βαθμό, μαγειρεύονται μερικώς και καταψύχονται πριν τα χάσουν. Όταν τα λαχανικά είναι σχεδόν εκτός εποχής ή έχουν παραμείνει στο αμπέλι/χωράφι/θάμνο για περισσότερο χρονικό διάστημα από όσο πρέπει, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά τους συστατικά μπορεί να πληγούν σοβαρά. Γι' αυτό μπορείτε να πάτε στη γιαγιά ή ακόμη και στη μαμά σας και να της εξηγείσετε με στοιχεία πως, όχι, η κατάψυξη δεν σκοτώνει όλες τις βιταμίνες.

Για την ακρίβεια, υπάρχουν τρία κατεψυγμένα λαχανικά που αξίζει να προτιμάτε, ακόμη κι όταν υπάρχουν φρέσκα στο ράφι. Το κουνουπίδι και το μπρόκολο μπορεί να χάσουν την τραγανή τους αίσθηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατάψυξης, ενώ αυτά που θα χρησιμοποιούσαμε για να φτιάξουμε μια σούπα είναι συνήθως αναμειγμένα με άλλα στην ίδια σακούλα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα τρία είδη κατεψυγμένων λαχανικών που είναι καλύτερο να προτιμάτε, για όλους τους λόγους που αναφέραμε πριν:

Αρακάς

Δεν υπάρχει καλύτερος αρακάς από τον κατεψυγμένο αρακά. Μπορείτε να πάρετε φρέσκο και να τον καθαρίσετε, αλλά ο κατεψυγμένος θα εξακολουθεί να έχει καλύτερη γεύση. Επίσης, το μαγείρεμά του παίρνει ελάχιστο χρόνο, καθώς μπορείτε να τον βράσετε μέσα σε ένα λεπτό, μετατρέποντάς τον έτσι στο τέλειο συνοδευτικό για το ρύζι ή τις σαλάτες σας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που αξίζει να κάνετε σε αυτόν τον κόσμο. Το να καθαρίζετε αρακά για μισή ώρα, σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά.

Καρδιές αγκινάρας

Οι φρέσκες αγκινάρες είναι οι χειροβομβίδες της σπιτικής κουζίνας. Για την ακρίβεια, καλύτερα να μένετε μακριά τους. Το να χάνετε χρόνο καθαρίζοντας τα κοφτερά φύλλα τους μόνο και μόνο για να σας μείνει μια αρκετά περιορισμένη βρώσιμη μερίδα από την καρδιά τους, δεν αξίζει τον κίνδυνο τραυματισμού -ούτε και το να σπάσουν τα νεύρα μας. Οι κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρας σας επιτρέπουν να παρακάμψετε όλον αυτό το μπελά και να διατηρήσετε την ψυχική σας ηρεμία.

Σπανάκι

Το πλύσιμο, το ζεμάτισμα, το στύψιμο και η συμπίεση μερικών κιλών φρέσκου σπανακιού που όταν μαγειρεύεται αφήνει πίσω του κάτι λιγότερο από τη μισή αρχική ποσότητα, δεν αξίζει αυτά τα 20 κουραστικά λεπτά από τη ζωή σας. Γιατί λοιπόν να μην γλιτώσετε χρόνο αγοράζοντας την κατεψυγμένη εκδοχή του; Το σπανάκι είναι ένα κατεψυγμένο λαχανικό με γεύση που κρατά τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του κατά την κατάψυξη και η υφή του παραμένει απαλή. Αν θέλετε να μαγειρέψετε σπανακόπιτα, σως σπανακιού, λαζάνια ή γεμιστά μύδια -ή οποιοδήποτε νόστιμο πιάτο με σπανάκι- απλά επιλέξτε το κατεψυγμένο.