ΔΙΕΘΝΕΣ
11/04/2017 15:07 EEST | Updated 11/04/2017 19:14 EEST

Ο διευθύνων σύμβουλος της United ζήτησε τελικά συγγνώμη για την βίαιη απομάκρυνση του επιβάτη

TYLERBRIDGES

Απολογήθηκε τελικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Όσκαρ Μουνιόθ για το περιστατικό με την βίαιη απομάκρυνση πελάτη της από πτήση με προορισμό το Λούισβιλ του Κεντάκι.

«Θέλω να γνωρίζεται ότι αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη και θα εργαστούμε για να το διορθώσουμε», υπογράμμισε στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και τους χαρακτηρισμούς που είχε αποδώσει στον επιβάτη.

Ο Μουνιόθ είχε δηλώσει νωρίτερα «αναστατωμένος» με τα όσα συνέβησαν και δικαιολόγησε τους υπαλλήλους του, λέγοντας ότι «ακολούθησαν τις καθιερωμένες διαδικασίες», ενώ χαρακτήρισε «εξαγριωμένο» τον πελάτη.

Το βίντεο που έδειχνε την απομάκρυνση ενός γιατρού με ασιατικά χαρακτηριστικά από αεροσκάφος της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας πριν την απογείωση προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ, σήμερα, Τρίτη, οι μετοχές της United Continental Holdings έπεσαν κατά 3%.

Ο άνδρας είχε πληρώσει το εισιτήριό του και βρισκόταν νόμιμα στο αεροπλάνο. Ωστόσο, τέσσερις πιλότοι της εταιρείας έπρεπε να μεταφερθούν στο Λούισβιλ και η αεροπορική εταιρεία θεώρησε πως θα ήταν σωστό να επιλέξει τυχαία κάποιους επιβάτες, για να παραχωρηθούν οι θέσεις τους στο προσωπικό.

Ο άνθρωπος που εμφανίζεται στο βίντεο ήταν ένα από τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν, όμως θεώρησε πως η συγκεκριμένη απόφαση ήταν άδικη για τον ίδιο. Ο ίδιος είναι γιατρός στο επάγγελμα και, όπως είπε, ήταν αναγκαία η άμεση μετάβασή του στο Λούισβιλ.

Αν και δεν επέδειξε βίαιη συμπεριφορά, οι υπάλληλοι της United ζήτησαν από αστυνομικούς με πολιτικά να επέμβουν, οι οποίοι χωρίς δισταγμό έσυραν τον άνδρα έξω από το αεροσκάφος, τραυματίζοντάς τον μάλιστα στο πρόσωπο. Οι άλλοι επιβάτες παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι και γιούχαραν τους αστυνομικούς, αλλά και τους πιλότους που επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος.

Δεν είναι γνωστό εάν ο επιβάτης, το όνομα του οποίου παραμένει άγνωστο, πρόκειται να μηνύσει την εταιρεία. Χρήστες του διαδικτύου ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλο ότι θα μποϊκοτάρουν την αεροπορική εταιρεία.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post