ΔΙΕΘΝΕΣ
01/06/2017 18:58 EEST | Updated 01/06/2017 18:58 EEST

Ομπάμα για την απόσυρση από τη Συμφωνία του Παρισιού: Οι ΗΠΑ απορρίπτουν το μέλλον

Alessandro Garofalo / Reuters
Former U.S. President Barack Obama talks during the Global Food Innovation Summit in Milan, Italy May 9, 2017. REUTERS/Alessandro Garofalo

Ο προκάτοχος του Ντόναλντ Τραμπ, Μπαράκ Ομπάμα, εξέδωσε μια ανακοίνωση που είχε προετοιμαστεί από πριν ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοινώσει την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, όπου αναφέρει πως οι ΗΠΑ «απορρίπτουν το μέλλον».

«Τα έθνη που παραμένουν στη Συμφωνία του Παρισιού θα είναι τα έθνη που θα δρέψουν τα οφέλη σε θέσεις εργασίας και σε βιομηχανίες που θα δημιουργηθούν. Πιστεύω πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της ομάδας. Αλλά, ακόμα και δεδομένης της απουσίας αμερικανικής ηγεσίας, ακόμα και με την κυβέρνηση αυτή να εντάσσεται σε μια μικρή ομάδα εθνών που απορρίπτουν το μέλλον, είμαι βέβαιος πως οι πολιτείες μας, οι πόλεις μας και οι επιχειρήσεις μας θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνουν ακόμα πιο πολλά για να δείξουν τον δρόμο και να βοηθήσουν να προστατέψουμε, για τις επόμενες γενιές, τον μοναδικό πλανήτη που έχουμε».