Επίθεση στη Βαρκελώνη: Στη δημοσιότητα από τις Αρχές οι πρώτες εικόνες του μακελάρη της Λα Ράμπλα

Επίθεση στη Βαρκελώνη: Στη δημοσιότητα από τις Αρχές οι πρώτες εικόνες του μακελάρη της Λα Ράμπλα
ansa

Οι Ισπανοί ερευνητές εκτιμούν ότι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο 22χρονος Μαροκινός ο οποίος καταζητείται από την αστυνομία, ήταν ο οδηγός του μικρού φορτηγού που έπεσε πάνω στο πλήθος στην Βαρκελώνη την περασμένη Πέμπτη και σκότωσε 13 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα Καταλανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η αστυνομία καταζητεί τον Αμπουγιακούμπ -- τον μοναδικό από τους 12 υπόπτους που εξακολουθεί να διαφεύγει -- εδώ και αρκετές ημέρες αλλά οι αρχές δεν τον είχαν ταυτοποιήσει ως τον οδηγό του βαν.

Ερωτηθείς σήμερα από το καταλανικό ραδιόφωνο αν ο Αμπουγιακούμπ ήταν ο οδηγός, ο Χοάκιμ Φορν, ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, είπε: «Αυτή είναι μια από τις υποθέσεις. Είναι η βασική. Τα πάντα συγκλίνουν σε αυτό. Σήμερα θα αναλύσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία και (θα εξηγήσουμε) γιατί καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα».

Παράλληλα, για πρώτη φορά δόθηκαν στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και δείχνουν τον πιθανολογούμενο ως δράστη της επίθεσης, τον 22χρονο Αμπουγιακούμπ, να απομακρύνεται από το σημείο του μακελειού ανενόχλητος, και να κατευθύνεται προς την αγορά της Μποκερία.

Η αστυνομία πραγματοποίησε περισσότερες εφόδους στη διάρκεια της νύχτας σε σπίτια στην πόλη Ριπόλ, όπου κατοικούσαν πολλοί από τους υπόπτους, είπε ο Φορν.

Ο Φορν συμπλήρωσε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό του Αμπουγιακούμπ έχει επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Αυτό το πρόσωπο δεν καταζητείται πλέον μόνο στην Καταλονία αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι μια προσπάθεια της ευρωπαϊκής αστυνομίας».

Χθες Κυριακή, οι αρχές δεν απέκλειαν ο Αμπουγιακούμπ να έχει περάσει από τα σύνορα στη Γαλλία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή