Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε αποδεκτή την Τρίτη την παραίτηση της διευθύντριας του μουσείου Λούβρου στο Παρίσι, μετά την πολύκροτη ληστεία κοσμημάτων αλλά και τις συνεχόμενες απεργίες.

Η Λωράνς ντε Κάρ υπέβαλε την παραίτησή της, την οποία ο Μακρόν δέχτηκε «επαινώντας μια πράξη υπευθυνότητας σε μια εποχή που το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου χρειάζεται ηρεμία και μια ισχυρή νέα ώθηση για να υλοποιήσει με επιτυχία σημαντικά έργα που αφορούν την ασφάλεια και τον εκσυγχρονισμό», ανέφερε το γραφείο του.

Advertisement
Advertisement

Το Λούβρο βρέθηκε στο επίκεντρο των ειδήσεων μετά τη ληστεία του περασμένου Οκτωβρίου, όταν τέσσερις διαρρήκτες έκλεψαν κοσμήματα αξίας 102 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία δεν έχουν ακόμη βρεθεί. Οι απεργίες έχουν επίσης οδηγήσει σε τακτικά κλεισίματα του φημισμένου μουσείου.