Αντιδράσεις προκάλεσε φωτογραφία από δεξίωση στο Ανάκτορο Σεντ Τζέιμς, όπου ο Κάρολος Γ΄ εμφανίζεται μαζί με αξιωματούχους της Καραϊβικής, κάτω από πορτρέτο του Γεωργίου Δ΄.
Η εικόνα πυροδότησε συζητήσεις σχετικά με τη σύνδεση της μοναρχίας με την ιστορία της δουλείας.
Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης της Κοινοπολιτείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από χώρες της Καραϊβικής, όπως η Τζαμάικα, ο Αγ. Χριστόφορος και Νέβις και το Τρίνινταντ και Τομπάγκο. Παρόντες ήταν επίσης διπλωμάτες και αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και η ύπατη αρμοστής της Γρενάδας.
Η δημοσίευση της φωτογραφίας προκάλεσε αντιδράσεις από ακτιβιστές και μελετητές, οι οποίοι επανέφεραν στο προσκήνιο το ζήτημα των αποζημιώσεων για τη δουλεία και τον ρόλο της μοναρχίας στο ιστορικό αυτό πλαίσιο.
Ο Γεώργιος Δ΄ φέρεται να πλούτισε από φυτείες στη Γρενάδα, σύμφωνα με έρευνα της ανεξάρτητης μελετήτριας Ντεζιρέ Μπατίστ που παρουσίασε το Reuters. Περίπου 1.000 στερλίνες, που σήμερα αντιστοιχούν σε περίπου 103.000, καταβάλλονταν στο ιδιωτικό του ταμείο από φυτείες με εκατοντάδες σκλάβους τον 18ο και 19ο αιώνα.
Οι αποκαλύψεις αυτές εντείνουν τις πιέσεις προς τη βρετανική μοναρχία να αναγνωρίσει τον ιστορικό της ρόλο στη δουλεία και να ζητήσει συγγνώμη. Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Αποζημιώσεων της Γρενάδας, Άρλεϊ Γκιλ, χαρακτήρισε προσβλητική τη φωτογραφία με τον βασιλιά, μιλώντας για «αλάτι στην πληγή».
Αντίστοιχα, ο καθηγητής Ρόμπερτ Μπέκφορντ μίλησε για «ιστορική αμνησία». Η Ντεζιρέ Μπατίστ χαρακτήρισε τη φωτογραφία «διπλωματική γκάφα», ενώ τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν προχώρησαν σε σχόλιο.