Ο ανταποκριτής του BBC στο Κίεβο, Χιούγκο Μπατσέγκα, μιλούσε στον τηλεοπτικό «αέρα» του δελτίου ειδήσεων του βρετανικού δελτίου, όταν ακούστηκαν εκρήξεις από το κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Ο δημοσιογράφος φάνηκε να σπεύδει να καλυφθεί, με την παρουσιάστρια να φαίνεται εμφανώς ταραγμένη. Όπως επιβεβαιώθηκε αργότερα, τόσο ο ίδιος όσο και το συνεργείο είναι καλά.

Advertisement
Advertisement

 

 

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Κίεβο πλήττεται από τις ρωσικές δυνάμεις εδώ και μήνες, και οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε πιο κεντρικό σημείο σε σχέση με νωρίτερα στον πόλεμο.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο έλαβε χώρα μεγάλη έκρηξη στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, κάτι το οποίο ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια». Η Ουκρανία δεν ανέλαβε την ευθύνη, ωστόσο Ρώσοι αξιωματούχοι απαιτούσαν απάντηση από το Κρεμλίνο.