17 λεπτομέρειες στο πέμπτο επεισόδιο του Game of Thrones που ίσως δεν παρατηρήσατε

Πώς συνδέονται με τις προηγούμενες σεζόν.
|
Glamour

Καταρχήν να επαναλάβουμε: Προσοχή spoilers!

Όσοι έχουν δει ήδη το πέμπτο επεισόδιο της 8ης σεζόν του Game of Thrones, έχουν μείνει μέσα τους με μια οργή. Τη ίδια που ένιωσε και η ίδια η Εμίλια Κλαρκ, που υποδύεται την Ντενέρις Ταργκάριεν, με τη ξαφνική μεταμόρφωσή της σε Mad Queen.

Ίσως λοιπόν αυτή η οργή δεν σας άφησε να προσέξετε τις 17 σημαντικές λεπτομέρειες που πέρασαν στο συγκεκριμένο επεισόδιο και τις οποίες παρουσιάζει το Business Insider.

1. Scorpions

Τα υπερόπλα της Σέρσεϊ, τα Scorpions, δηλαδή τα μεγάλα τόξα που στόχο έχουν να σκοτώσουν τους δράκους της Ντενέρις –και το κατάφεραν με έναν στον τέταρτο επεισόδιο- εμφανίστηκαν σε αυτό το επεισόδιο ήδη από τους τίτλους αρχής, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι το βάζουμε στο fast forward, κάνουμε μεγάλο λάθος, γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι εκεί κρύβονται πολλά στοιχεία της σειράς.

2. Το γράμμα του Βάρυς

Το επεισόδιο ξεκινά με τον Βάρυς να γράφει ένα γράμμα. Εκεί αναφέρει την αλήθεια για τους γονείς του Τζον Σνόου και ότι αυτός είναι ο πραγματικός διάδοχος του θρόνου. Η σκηνή είναι ίδια με το γράμμα που έγραψε ο Νεντ Σταρκ προς τον Ρόμπερτ Μπαράθεον, εκεί που του αποκάλυπτε τον πραγματικό πατέρα των παιδιών της Σέρσεϊ.

Και όπως ο Νεντ, έτσι και ο Βάρυς πλήρωσε τις συνέπειες αυτής της αποκάλυψης. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τον παραλήπτη του γράμματος. Επίσης στο τραπέζι φαίνονται και άλλα γράμματα. Μένει το τελευταίο επεισόδιο για να μάθουμε ποιον ή ποιους ενημέρωνε.

3. Η Μάρθα

Όσο ο Βάρυς γράφει το γράμμα του, τον διακόπτει η Μάρθα, ένα κοριτσάκι που λειτουργεί ως κατάσκοπός του. Η αλήθεια είναι ότι την Μάρθα την έχουμε ξαναδεί. Κρυβόταν στην κρύπτη μαζί με τον Βάρυς κατά τη διάρκεια της μάχης του Γουίντερφελ.

4. Η «υπόσχεση» της Ντενέρις

Πίσω στην 7η σεζόν, στο δεύτερο επεισόδιο η Ντενέρις λέει στον Βάρυς: «Αν ποτέ με προδώσεις, θα σε κάψω ζωντανό». Κάτι που έγινε.

5. Ο πιο χαζός Λάνιστερ

Όταν ο Τύριον ελευθέρωσε τον αδερφό του Τζέιμι, του είπε ο Τζέιμι ότι η Σέρσεϊ κάποτε τον αποκάλεσε τον πιο χαζό Λάνιστερ. Αυτό του το είχε πει στον Τζέιμι στην 7η σεζόν, στο 7ο επεισόδιο. Ήταν η στιγμή που της έλεγε ότι θα πάει στον βορά για να αντιμετωπίσει τους White Walkers.

6. Η επανένωση του Τζέιμι με την Σέρσεϊ

Η συζήτηση αυτή είχε γίνει στο δωμάτιο με τον χάρτη. Στο ίδιο σημείο δηλαδή που το ζευγάρι επανενώθηκε, για να βρουν μαζί τον θάνατο, αγκαλιά, λίγο αργότερα.

7. Θυμάστε τη Μάχη των Μπάσταρδων;

Η σκηνή που ο Ντρόγκον καίει την πύλη του King’s Landing και μαζί της τον Χρυσό Λόχο, είναι μεγαλειώδης. Εκεί δείχνει τον διοικητή τους, Χάρι Στρίκλαντ να μένει μόνος του μπροστά στον στρατό που έχει δίπλα του ο Τζον Σνόου. Η σκηνή είναι αντιγραφή της Μάχης των Μπάσταρδων, όταν ο Τζον Σνόου είχε μείνει μόνος του και ο αντίπαλος ερχόταν κατά πάνω του. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Τζον Σνόου τους αντιμετώπισε, ενώ ο πληρωμένος μισθοφόρος έτρεψε σε φυγή –και πέθανε.

8. Η στάση της Σέρσεϊ

Η Σέρσεϊ είχε ένα περίεργο deja vu όσο παρακολουθεί την οργή της Ντενέρις να καίει το King’s Landing. Στέκεται στο ίδιο ακριβώς σημείο που στεκόταν και παρακολουθούσε τον πύργο του Sept Baelor να καίγεται, πίσω στην 6η σεζόν. Μόνο που τότε εκείνη είχε προκαλέσει το ολοκαύτωμα και τώρα ήττα στην πλευρά των ηττημένων.

9. Το όραμα του Μπραν

Σε κάποιο σημείο του επεισοδίου βλέπουμε τη σκιά του δράκου της Ντενέρις στις σκεπές των σπιτιών του King’s Landing. Τη ίδια ακριβώς σκηνή είχε δει και ο Μπραν στο δεύτερο επεισόδιο της 4ης σεζόν, όταν άγγιξε ένα από τα Ιερά Δέντρα.

10. Ο Hound και τα κορίτσια Σταρκ

Καθώς ο Hound και η Άρυα έχουν μπει στο Κόκκινο Φρούριο με σκοπό αυτή να σκοτώσει την Σέρσεϊ κι αυτός τον αδερφό του, γυρνάει και της λέει «θα πεθάνεις εδώ, πρέπει να φύγεις». Εκείνη διστάζει και τότε της λέει με έντονο ύφος: «κοίτα με, κοίτα πως έχω γίνει…αυτό θες;». Είναι ακριβώς η ίδια φράση που είχε πει στη Σάνσα Σταρκ πίσω στη δεύτερη σεζόν. Τότε που πάλι προσπαθούσε να βγάλει μια Σταρκ από το King’s Landing.

11. Η μάχη των αδερφών

Ο Hound επιτέλους αντιμετώπισε τον αδερφό του, το Βουνό. Όμως η μάχη έδειχνε να μην έχει τελειωμό, αφού το Βουνό, που είχε μετατραπεί σε ζόμπι εδώ και καιρό, δεν πέθαινε με τίποτα. Τελικά κατέληξαν και οι δύο στην φωτιά, που τόσο φοβόταν ο Hound. Σύμφωνα όμως με τον παραγωγό, το μόνο πράγμα που είναι πιο δυνατό από τον φόβο του Hound για τη φωτιά, είναι το μίσος για τον άνθρωπο που του δημιούργησε αυτό τον φόβο: τον ίδιο του τον αδερφό.

12. «Ξίφος μέσα από τα μάτια»

Στην 3η σεζόν, στο 9ο επεισόδιο, η Άρυα λέει στον Hound, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους: «Κάποια μέρα θα περάσω ένα σπαθί μέσα από το μάτι σου και θα βρει έξω από το κρανίο σου».

Είναι αυτό ακριβώς που κάνει ο Hound στον αδελφό του, στο Βουνό, πριν πέσουν και οι δύο στις φλόγες.

13. Οι celebrities ως κομπάρσοι

Τον Aaron Rodgers τον προσέξατε; Δεν είναι η πρώτη φορά που η σειρά χρησιμοποιεί celebrities ως κομπάρσους. Τώρα σειρά είχε ο Aaron Rodgers ο οποίος έπαιξε έναν άντρα που βοήθησε μια γυναίκα στο φλεγόμενο King’s Landing.

14. The Rains of Castamere

Είναι το τραγούδι των Λάνιστερ και ακούγεται δύο φορές σε αυτό το επεισόδιο. Η πρώτη είναι όταν η Σέρσεϊ καταλαβαίνει ότι πρέπει να φύγει από Κόκκινο Φρούριο. Τη δεύτερη φορά παίζει σε συνδυασμό με το The Light of the Seven λίγο πριν η Σέρσεϊ και ο Τζέιμι πεθάνουν. Αν θυμάστε, το Rains of Castamere είχε παίξει ξανά στον κόκκινο γάμο, ενώ το The Light of the Seven όταν η Σέρσεϊ έκαιγε τον πύργο του Sept Baelor.

15. Η τελευταία αγκαλιά της Σέρσεϊ και του Τζέιμι

Η σκηνή θυμίζει επίσης κάτι που είχε γίνει σε παλιά επεισόδια. Στην προηγούμενη σεζόν ο Μπρον είχε ρωτήσει τον Τζέιμι πως θα ήθελε να πεθάνει και η απάντησή του ήταν η εξής: «Στα χέρια της γυναίκας που αγαπώ».

Επίσης, στα βιβλία υπάρχει μια ατάκα του Τζέιμι που λέει: «Δεν μπορώ να πεθάνω και να ζει η Σέρσεϊ. Θα πεθάνουμε μαζί, όπως γεννηθήκαμε μαζί».

16. Το όραμα της Ντενέρις

Στην 2η σεζόν, επεισόδιο 10, όταν η Ντενέρις βρισκόταν ακόμη στο Καρθ και συγκεκριμένα μέσα στον Οίκο των Αθανάτων, είχε ένα όραμα στο οποίο περιφερόταν σε μια γκρεμισμένη αίθουσα του θρόνου στο King’s Landing. Τότε θεωρούσαμε ότι οι νιφάδες που έπεφταν γύρω της ήταν χιόνι (άλλωστε η μεγάλη απειλή της σειράς ήταν μέχρι πρόσφατα οι Λευκοί Οδοιπόροι), αλλά μετά το πέμπτο επεισόδιο της όγδοης σεζόν οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν ήταν χιόνι, αλλά στάχτη. Ο Μπραν βλέπει μια παρόμοια εικόνα της αίθουσας του θρόνου στην 4η σεζόν.

17. Το άσπρο άλογο

Τέλος, βλέπουμε το άσπρο άλογο που σώζει την Άρυα από τα ερείπια του King’s Landing. Το λευκό άλογο στη μυθολογία συμβολίζει το θρίαμβο, αλλά στην θρησκεία μπορεί επίσης να υποδηλώνει τον θάνατο, όπως οι Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Ή μήπως είναι αναφορά στο Lord of the Rings και το Shadowfax;

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το κοριτσάκι που η Άρυα δεν κατάφερε να σώσει, κράταγε ένα μικρό άσπρο άλογο. Τυχαίο;

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση