Αυστραλία: Χαμός με αγγελία σπιτιού που έχει διάφανο μπάνιο μέσα στην κουζίνα

«Αυτό το ευρύχωρο, πλήρως επιπλωμένο στούντιο στον επάνω όροφο προσφέρει τον τρόπο ζωής που αξίζει σε όλους» αναφέρει η αγγελία.
realestate.com.au

Ενα στούντιο διαμέρισμα στο κέντρο της βόρειας Αδελαΐδας, στην Αυστραλία, έχει προκαλέσει σωρεία καυστικών αντιδράσεων στο διαδίκτυο, εξαιτίας της... ασυνήθιστης τοποθέτησης των χώρων του.

Για την ακρίβεια, το διάφανο ντους μαζί με την τουαλέτα έχει τοποθετηθεί δίπλα στην κουζίνα.

realestate.com.au

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να σχολιάσουν δηκτικά ότι μοιάζει με το πρώτο σπίτι που έχει φτιάξει κάποιος παίκτης του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Sims ενώ άλλοι συνέκριναν την αισθητική του με αυτή μιας «σουηδικής φυλακής».

Το καλύτερο όλων: η προνομιακή τιμή ενοικίου, που βρίσκεται μόλις στα 400 αυστραλιανά δολάρια την εβδομάδα (261 ευρώ). Ήτοι, περί τα 1.050 ευρώ το μήνα.

Το οίκημα επί της οδού O’Connell είναι ένα διατηρητέο ​​κτήριο της ύστερης βικτωριανής εποχής, που χτίστηκε το 1892. Εκτοτε υποδιαιρείται σε επτά διαμερίσματα, που διατίθενται προς ενοικίαση.

«Εξαιρετικά τοποθετημένο στη Βόρεια Αδελαΐδα και σε ένα μικρό συγκρότημα, αυτή η ιδιοκτησία είναι ιδανική για την αποκαλέσετε το επόμενο σπίτι σας», αναφέρει η ηλεκτρονική αγγελία. «Αυτό το ευρύχωρο, πλήρως επιπλωμένο στούντιο στον επάνω όροφο προσφέρει τον τρόπο ζωής που αξίζει σε όλους, παρέχοντας φανταστικά φινιρίσματα και εξαιρετική πρόσβαση σε όλες τις ανέσεις», προσθέτει.

Σημειώνεται ότι με βάση τους κανονισμούς «Βελτίωσης Στέγασης» της Νότιας Αυστραλίας υπάρχουν ορισμένες ελάχιστες προϋποθέσεις για όλα τα σπίτια στις πολιτείες της. Οι κανονισμοί ορίζουν ότι όλοι οι «οικιστικοί χώροι πρέπει να διαθέτουν … φούρνο και εστία». Το στούντιο δεν φαίνεται να έχει φούρνο ή εστία.

Οι κανονισμοί αναφέρουν επίσης: «Κάθε δωμάτιο που περιέχει εγκαταστάσεις τουαλέτας ή μπάνιου πρέπει να παρέχει επαρκή ιδιωτικότητα στον χρήστη. Κάθε δωμάτιο που περιέχει τουαλέτα δεν πρέπει να επικοινωνεί απευθείας σε δωμάτιο που χρησιμοποιείται ή προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση, την προετοιμασία, το μαγείρεμα ή την κατανάλωση τροφίμων, εκτός εάν αερίζεται με εξαεριστήρα ή παρόμοια συσκευή».

realestate.com.au

Η κτηματομεσίτρια Ρέιτσελ Λόρι είπε ότι η καταχώριση πληρούσε όλες τις προδιαγραφές του οικοδομικού κώδικα, διαφορετικά δεν θα είχε καταχωρηθεί.

Το ακίνητο τράβηξε την προσοχή των χρηστών του Twitter… αλλά όχι για καλό λόγο.

«Κοιτάξτε αυτήν την αγγελία. Εχουν μετατρέψει ένα μονόκλινο δωμάτιο από ένα σπίτι σε ένα «αυτόνομο» διαμέρισμα, που παραβιάζει πάρα πολλούς κανονισμούς, δεν είναι αστείο. Επειδή είναι στη Βόρεια Αδελαΐδα θέλουν 400 δολάρια την εβδομάδα» έγραψε κάποιος.

«Οταν μόλις έχεις φτιάξει το πρώτο σου σπίτι στο The Sims» σχολίασε ένας άλλος.

(με πληροφορίες από Guardian)