Κολομβία: Κατάρρευση εξέδρας σε ταυρομαχίες με νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες

Εικόνες φρίκης από τη στιγμή της τραγωδίας.
via Associated Press

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν μετά από κατάρρευση κερκίδας κατά τη διάρκεια ταυρομαχιών στην κεντρική Κολομβία.

via Associated Press

Συγκλονιστικά πλάνα δείχνουν τη στιγμή που η τριώροφη ξύλινη εξέδρα, γεμάτη με θεατές, υποχωρεί και πέφτει σε ένα στάδιο της πόλης Ελ Εσπινάλ.

Ενας ταύρος, μάλιστα, καταγράφεται να περιφέρεται στο ρινγκ καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από τα συντρίμμια.

Η παραδοσιακή εκδήλωση «corraleja» περιλαμβάνει μέλη του κοινού, που μπαίνουν στην αρένα για να αντιμετωπίσουν τους ταύρους.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται δύο γυναίκες, ένας άνδρας και ένα παιδί, δήλωσε ο κυβερνήτης Χοσέ Ρικάρντο Ορόζκο. Υγειονομικοί αξιωματούχοι της περιοχής είπαν ότι τα νοσοκομεία έχουν περιθάλψει 322 άτομα, εκ των οποίων τέσσερα νοσηλεύονται στην εντατική.

Η αιματοβαμμένη εκδήλωση της Κυριακής ήταν μέρος των εορτασμών του δημοφιλούς φεστιβάλ Σαν Πέδρο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, Ιβάν Ντούκε, είπε ότι θα διεξαχθεί έρευνα, ενώ ο εκλεγμένος πρόεδρος, Γκουστάβο Πέτρο, ζήτησε από τους τοπικούς αξιωματούχους να απαγορεύσουν τέτοιες εκδηλώσεις.

«Ζητώ από τους δημάρχους να μην επιτρέψουν περισσότερες εκδηλώσεις με θάνατο ανθρώπων ή ζώων», είπε. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο ατύχημα, πρόσθεσε.

Και το Σάββατο, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των «corralejas» στο Ελ Εσπινάλ. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα άτομο πέθανε, αφότου δέχθηκε χτύπημα από ταύρο κατά τη διάρκεια μιας αντίστοιχης εκδήλωσης στην πόλη Ρέπελον.

(με πληροφορίες από BBC)